Wij gebruiken cookies. Akkoord

Luma Syrah Sicilie Italie

€ 9,25
Klik en bestel

De wijnbouw werd ongeveer 4000 jaar geleden op Sicilië geïntroduceerd. Naast wijn, zijn olijfolie en graan er altijd de belangrijkste landbouwproducten geweest. In de 19e eeuw nam de wijnproductie behoorlijk toe met wijnen in de Marsalastreek en gemengde wijnen uit andere provincies, waar met name in Noord-Italië veel vraag naar was. De wijnbouw werd rond 1880 echter bijna volledig vernietigd door de phylloxera (druifluis). Door de kruising met een Amerikaanse onderstok, ontstond een variant die resistent is tegen de druifluis en aan het begin van de 20e eeuw begon de wijnbouw al weer te floreren.

Tot aan de jaren ’60 van de vorige eeuw stond Sicilië met name bekend om de likeurwijnen uit Marsala, maar in de jaren ’70 kwamen er steeds meer goede witte en rode wijnen van het eiland. Cantine Cellaro ligt in het westelijk deel van Sicilie, vlakbij het plaatsje Sambuca di Sicilie, niet ver van Marsala vandaan. De wijngaarden liggen in de heuvels die het Arancia-meer omringen op zo'n 300 tot 600 meter hoogte. Hierdoor profiteren de wijnstokken overdag van warmte van de zon en 's-nachts van de koele nachten. De druiven ondergaan na de pluk een fermentatie van ca. 12 dagen in een temperatuurgecontroleerde cuve. Daarna krijgt de wijn nog enkele maanden rust in een rvs tank.

De grond is hier arm, zodat wát geoogst wordt over een maximale aromatische concentratie beschikt. Daar komt bij dat de hoge ligging van de gaarden een langzame rijping van de trossen garandeert en dat zorgt weer voor prachtige zuren en kwalitatief mooie tannines.

Vol en rond met een pittige bessensmaak en zwoele kersen. De structuur is buitengewoon soepel. Kortom, een intens sappige, levendige syrah met stijl en lengte!

Specificaties

Land Italie
Oogstjaar 2017
Regio Sicilie

Luma Syrah Sicilie Italie als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook , Twitter , e-mail of bel 076 521 8125

Gerelateerde producten

Sluiten menu