Facebook
Wij gebruiken cookies. Akkoord

Catalayud is een kleine en onbekende D.O. in Noord Spanje en verkreeg in 1990 de D.O. status. Het gebied ligt 90 km ten zuidwesten van Zargoza in de provincie Aragon.

Eigenaar en wijnmaker, Norrel Robertson werd in 2000 Master of Wine en in 2003 behaalde hij een postdoctoraal diploma in wijnbouw en oenologie aan de Lincoln University, Nieuw-Zeeland. In 2020 werd hij ingewijd in de Gran Orden de Caballeros del Vino. Toen ze in 2003 in Spanje landden, werden ze overweldigd door het ruige landschap rond Calatayud. Dit is een landschap van uitersten: de sterke contrasten van het landklimaat; de extreme dagelijkse temperatuurveranderingen en de seizoensgebonden temperatuurveranderingen; de verscheidenheid aan bodems van leisteen tot klei tot ijzerrijk landschap in het wilde westen; de hoogte van de wijngaarden; de aroma's van de bergkruiden ... De wijngaarden zijn erg droog en dat, in combinatie met het unieke terroir, levert druiven en wijnen op die van nature laagproductief, geconcentreerd maar altijd fris en fijn uitgebalanceerd zijn. De wijngaarden liggen rond de steden Villarroya de la Sierra, Cervera de la Cañada en Torralba. De meeste wijnstokken zijn tussen de 50 en 115 jaar oud. Ze hebben ook enkele nieuwe wijngaarden met een focus op het recupereren van oude klonen en inheemse variëteiten. De wijngaarden liggen tussen de 700 en 950 meter boven zeeniveau. Het domein telt nu zo’n 30 ha.

Manga del Brujo is een blend van 70% Old Vines Garnacha, 10% tempranillo, 15% syrah en 5% mazuela. De garnacha- en mazueladruiven komen van hele oude bush-vines van 70- tot 100 jaar oud. Alleen de tempranillo en de syrah krijgen 50% rijping op deels nieuw eikenhout.

Het resultaat is een fijne, maar complexe blend met een gulle neus van zwartfruit-moes, cassis, amarene-kersen en een vleug ceder. De smaak is vol en rijk met prachtige zuren die de wijn fraicheur en levendigheid geven. Heerlijke begeleider van stoerdere gerechten, zoals stoofschotels, wild of rood vlees van de bbq!

Manga del Brujo Tinto

€ 13,75
Klik en bestel

Specificaties

Stijl Fruitrijk, Vol, Rond
Aroma's Blauwe bes, Ceder, Specerijen
Regio Spanje, Calatayud
Druif garnacha, tempranillo +
Oogstjaar 2017

Manga del Brujo Tinto als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel 076 521 8125

Sluiten menu