Facebook
Wij gebruiken cookies. Akkoord

De Bordeaux is ontegenzeggelijk het beroemdste wijngebied ter wereld. Grote namen als Petrus, Cheval-Blanc, Yquem en Lafite Rothschild doen de harten van miljoenen wijnliefhebbers in alle uithoeken van onze aardbol sneller kloppen. Met name de rode bordeauxwijnen gelden als referentie voor de hele wereld. De wijnstreek Bordeaux heeft een aanzienlijke omvang en het totale wijngaardareaal bestrijkt een gebied zo groot als de provincie Utrecht. Het grenst aan de rivieren Garonne, Dordogne en de Gironde. De linkeroever is het gebied van de Médoc, waarbinnen vooral de Haut-Médoc met zijn zes gemeente-appellations een bijzondere plaats inneemt. Denk aan de illustere châteaus en hun felbegeerde Grands Crus Classés uit gemeentes als Pauillac, Saint-Julien of Margaux.

De naam van dit chateau is ontstaan door de samenvoeging van namen van de 2 eerste eigenaren. Het domein werd eind 17e eeuw gekocht door de advocaat en raadsman van de koning Simon Malescot en in 1827 kocht graaf Jean Baptiste de Saint Exupéry het domein.

De familie Zuger nam het chateau in 1955 in deplorable staat over en renoveerde de wijngaarden en het chateau. Zij brachten ook het motto 'Semper ad Altum' (immer hoog) in de praktijk. Het château bezit 45 ha. grond waarvan 28 ha. is beplant. In 1993 kwam zoon Jean Luc aan het roer en staat Malexcot St. Exupery weer aan de top in Bordeaux.

De wijn is een blend van 50 % cabernet sauvignon, 35 % merlot, 10 % cabernet franc en 5 % petit verdot. De jonge wijn krijgt 14 maanden rijping na de finale assemblage. Krachtige, elegante wijn met aroma's van rijp zwart fruit, kruiden en een houttoets. De smaak is vol en geconcentreerd met verfijnde tannines en een lange afdronk. Topwijn bij gerechten met rood vlees. Lamsbout uit de oven met rozemarijn en tijm is een klassieke combinatie.

Margaux Ch. Malescot St. Exupery Grand Cru Classe

€ 74,50
Klik en bestel

Specificaties

Stijl Elegant, Gestructureerd, Vol
Aroma's Blauwe bes, Leer, Tabak
Regio Frankrijk, Margaux
Druif cabernet sauvignon, merlot +
Oogstjaar 2012

Margaux Ch. Malescot St. Exupery Grand Cru Classe als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel 076 521 8125

Gerelateerde producten

Ch. d'Angludet Margaux

Frankrijk, Margaux cabernet sauvignon, merlot +
€ 72,50
Sluiten menu