Facebook
Wij gebruiken cookies. Akkoord

Aanvankelijk hoopten de Spanjaarden toen ze in 1516 voor het eerst voet zette op wat nu Argentijnse bodem is, dat het door hen 'ontdekte' gebied een schat aan zilver zou bevatten. Argentina, zilverstad zoals ze het noemden, bleek echter geen zilver op te leveren en dus werd gezocht naar alternatieve inkomstenbronnen. Een zeer lucratieve bezigheid werd veeteelt, en dan specifiek de handel in koeienhuiden en gedroogd vlees. De export hiervan naar Europa nam zulke grote vormen aan dat Buenos Aires gedurende de 18e en 19e eeuw uitgroeide tot een belangrijk handelscentrum. En dat trok ook weer andere bedrijvigheid aan en de welvaart in Argentinië nam toe. Hierdoor kwam ook de wijnbouw langzaamaan tot bloei met de grootste ontwikkeling in de laatste 10 jaar.

Voor veel wijnliefhebbers is Mendoza praktisch synoniem met malbec. Oorspronkelijk een Bordelaise-variëteit die halverwege de 19e eeuw door de Fransen naar Argentinië werd gebracht, vond het hier succes en bekendheid dat het in zijn thuisland nooit wist waar een kieskeurig klimaat gemengde resultaten oplevert. cabernet cauvignon, syrah, merlot en pinot noir worden hier ook allemaal op grote schaal aangeplant (en soms zel fs gemengd met elkaar of malbec). De belangrijkste witte variëteiten van Mendoza zijn onder meer chardonnay, torrontés, sauvignon blanc en sémillon.

De befaamde Bordelaise oenoloog en wine-consultant Michel Rolland maakt al sinds 1988 wijn in Argentinie. Mariflor is het familie-domein in Argentinië en lig op 1100 meter hoogte in de Uco Vallei in het Andes gebergte. In 1999 werden hier de eerste druiven geplant

In de neus intense, zeer rijpe bramen en bosbessen en peperige bloemen (pioenroos), met zoethout toast. De smaak is rijk en vol maar blijft elegant. De fluweelzachte tannines completeren de wijn en geven veel lengte.

Wijn - Spijs
Heerlijke wijn bij bij wild, lamsbout, stoofvleesgerechten en pasta met krachtige sauzen.

Mariflor Rouge Michel Rolland

€ 22,95
Klik en bestel

Specificaties

Stijl Rijk, Vol, Warm
Aroma's Blauwe bes, Ceder, Specerijen
Regio Argentinie, Mendoza
Druif malbec
Oogstjaar 2013

Mariflor Rouge Michel Rolland als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel 076 521 8125

Gerelateerde producten

Elsa Bianchi Cabernet Sauvignon

Argentinie, Mendoza cabernet sauvignon
€ 8,95

Don Martin Selección Privada Malbec

Argentinie, Mendoza malbec
€ 12,95

Don Martin Seleccion Privada

Argentinie, Mendoza cabernet sauvignon
€ 14,95
Sluiten menu