Facebook
Wij gebruiken cookies. Akkoord

De familie Matetic [maa-tee-tietsj] komt oorspronkelijk uit Kroatië, emigreerde in 1892 naar Chili en vestigde zich in het zuiden, in Patagonië. Naast de grote estancia in Patagonië met koeien en schapen plantte de inmiddels vierde generatie in 1999 de eerste wijnstokken in de koele San Antonio Valley en Casablanca Valley. Samen met een gemotiveerd team besloten Jorge en Cristian Matetic om vanaf het begin op biologisch-dynamische wijze druiven te telen. Kort gezegd is dit de meest pure en meest mens- en natuurvriendelijke vorm van wijnbouw.

In San Antonio Valley (Chili) zijn de eerste wijnstokken aangeplant in 1997. Er mag dus met recht gesproken worden van de Nieuwe Wereld. San Antonio Valley (of Valle de San Antonio) ligt op zo’n 15 kilometer van de Stille Oceaankust, nabij de kuststad San Antonio. De regio is onherbergzaam en ondanks de nabijheid van de kust erg droog. Santiago, de hoofdstad van Chili, is met 60 kilometer erg dichtbij. De Andes, die op zoveel Chileense wijngebieden grote invloed heeft, is hier relatief ver weg, maar op 80 kilometer afstand toch nog altijd dichtbij.

De geselecteerde wijngaarden in het subdistrict Rosario Valley op 17 km van de Grote Oceaan, zijn tevens de oudste van Matetic en werden tussen 1999 en 2002 aangeplant. De druiven worden handmatig geoogst. Er vindt een koude inweking van de druiven plaats om kleurstoffen en zachte tannines te verkrijgen. Er wordt gebruikt gemaakt van open kuipen-vergisting met pigeage (onderdompelen van de schillen) en remontage (druivensap over de schillen heen laten lopen). Zo ontstaan krachtigere en elegantere cuvées om uiteindelijk de meest ideale blend mee te maken. De malolactische gisting vindt plaats op Frans eiken evenals de rijping van 18 maanden. Circa 50% is nieuw eiken om de fruit-houtbalans optimaal te houden.

Een wijn met wow-factor! Diepe paarsrode kleur en verleidelijke overdonderende geuren van donker rood fruit van bessen, cassis en kersen, florale tonen en die van leer, cacao en peper. De smaak is evenwichtig, intens maar sappig waarin de neus zich spiegelt. Een wijn met rijpe tannine, veel structuur zonder te zwaar te zijn met bovendien een heel licht ziltige mineraal toon die in combinatie met de frisheid voor een fraaie lengte zorgt.

Matetic EQ Cool 'Climate' Syrah

€ 31,00
Klik en bestel

Specificaties

Stijl Rijk, Gestructureerd, Stoer
Aroma's Blauwe bes, Ceder, Pruim
Regio Chili, San Antonio Valley
Druif syrah
Agricultuur biologisch
Oogstjaar 2015

Matetic EQ Cool 'Climate' Syrah als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel 076 521 8125

Gerelateerde producten

Matetic Corralillo Syrah

Chili, San Antonio Valley syrah
€ 18,50
Sluiten menu