Facebook
Wij gebruiken cookies. Akkoord

De familie Molino is al generaties lang verbonden aan de wijnbouw in Piemonte. Om meer precies te zijn…de wijnbouw in La Morra. Dit schilderachtige dorpje in Noord Italië staat bekend om de hoge kwaliteit fruit en de elegante stijl van de wijnen. Begin 80er jaren nam Mauro het domein over van zijn vader en besloot, eigenwijs als hij was, uit de cooperatie te stappen en voor zich zelf te gaan produceren. Zeker geen eenvoudige beslissing op dat moment, maar nu, terugkijkend een hele wijze stap. Gelukkig bezat Mauro wijngaarden van een uitzonderlijke kwaliteit. Zijn Conca dell’Annunziata is een beschermde (als een soort amphi-theater) wijngaard gericht op het zuiden, welke vroeger tot de Benedictijner monniken van de Abdij van San Martino di Marcenasco behoorde en gerekend wordt tot de beste wijngaard van La Morra. Mauro heeft inmiddels dan ook een enorme reputatie opgebouwd met zijn Barolo’s en Barbera’s. Geen blockbusterwijnen met enorm hout en power, maar juist verfijnde en elegante wijnen met subtiele klasse. Verrassend om te proeven dat zijn Barolo’s ook na 3 of 4 jaar al ongelooflijk plezier in de mond geven. Rijpe, aangename tannines met krachtig fruit……echt verrukkelijk. Zoon Matteo werkt sinds 2003 samen met zijn vader en zijn dochter Martina (afgestudeerd oenologe) heeft haar plaats naast haar broer ingenomen in 2009. Mauro heeft zijn Langhe Rosso naar haar vernoemd.

Bricco Luciani is een wijngaard met bijzondere terroir en expositie t.o.v. de zon. De hier geproduceerde Barolo's geven intensiteit en kracht met een verleidelijke finesse! Gedurende 20 dagen vindt er maceratie en fermentatie plaats in rvs-tanks met temperatuur- controle. Daarna ondergaat de wijn de malolactishe fermentatie op eikenhout. De rijping in Frans eiken barriques (30% nieuw) duurt 18 maanden. Na botteling krijgt de wijn nog 4-6 maanden flesrijping. Er worden slechts 4000 flessen gemaakt.

De kleur is granaat rood. Verleidelijke, opvallend elegante neus met tonen van viooltjes, rozenblaadjes en bessenfruit. De smaak is intens, met wederom die verleidelijke, bijna vrouwelijke toets van rood fruit en florale tonen. Enorme lengte! Houdbaar tot 25 jaar na oogst!

Mauro Molino Barolo "Bricco Luciani" 2017

€ 59,50
Klik en bestel

Specificaties

Stijl Stoer, Gestructureerd, Fruitrijk
Aroma's Kers, Pruim, Specerijen
Regio Italie, Piemonte
Druif nebbiolo
Oogstjaar 2017

Mauro Molino Barolo "Bricco Luciani" 2017 als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel 076 521 8125

Gerelateerde producten

Barbera d'Asti "Leradice" Mauro Molino

Italie, Piemonte barbera
€ 20,25

Mauro Molino Barolo 'Vigna Conca' 2017

Italie, Piemonte nebbiolo
€ 89,50

Luigi Einaudi Barolo Bussia

Italie, Piemonte nebbiolo
€ 89,50

Piazzo Barbaresco Riserva "Nervo Vigna Giaia" MAGNUM

Italie, Piemonte nebbiolo
€ 108,50

Piazzo Barbaresco

Italie, Piemonte nebbiolo
€ 32,75
Sluiten menu