Facebook
Wij gebruiken cookies. Akkoord

De familie Molino is al generaties lang verbonden aan de wijnbouw in Piemonte. Om meer precies te zijn…de wijnbouw in La Morra. Dit schilderachtige dorpje in Noord Italië staat bekend om de hoge kwaliteit fruit en de elegante stijl van de wijnen. Begin 80er jaren nam Mauro het domein over van zijn vader en besloot, eigenwijs als hij was, uit de cooperatie te stappen en voor zich zelf te gaan produceren. Zeker geen eenvoudige beslissing op dat moment, maar nu, terugkijkend een hele wijze stap. Gelukkig bezat Mauro wijngaarden van een uitzonderlijke kwaliteit. Zijn Conca dell’Annunziata is een beschermde (als een soort amphi-theater) wijngaard gericht op het zuiden, welke vroeger tot de Benedictijner monniken van de Abdij van San Martino di Marcenasco behoorde en gerekend wordt tot de beste wijngaard van La Morra. Mauro heeft inmiddels dan ook een enorme reputatie opgebouwd met zijn Barolo’s en Barbera’s. Geen blockbusterwijnen met enorm hout en power, maar juist verfijnde en elegante wijnen met subtiele klasse. Verrassend om te proeven dat zijn Barolo’s ook na 3 of 4 jaar al ongelooflijk plezier in de mond geven. Rijpe, aangename tannines met krachtig fruit……echt verrukkelijk. Zoon Matteo werkt sinds 2003 samen met zijn vader en zijn dochter Martina (afgestudeerd oenologe) heeft haar plaats naast haar broer ingenomen in 2009. Mauro heeft zijn Langhe Rosso naar haar vernoemd.

La Serra is een van de prachtige Single vineyards die Molino op de markt brengt. De wijngaard weerspiegelt fantastisch de stijl van La Morra. De ligging is zuid / zuid-oost op een hoogte van 370 tot 400 meter boven zeeniveau.
La Serra 2015 Barolo is een wijn die de typische elegantie van de wijngaard weerspiegelt, maar deze koppelt aan de ongekende intensiteit van het warme oogstjaar 2015. The best of both worlds dus!
Houdbaar tot 20- 25 jaar na oogst.

Mauro Molino Barolo "La Serra" 2015

€ 69,95
Klik en bestel

Specificaties

Regio Italie, Piemonte
Oogstjaar 2015

Mauro Molino Barolo "La Serra" 2015 als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel 076 521 8125

Gerelateerde producten

Barbera d'Asti "Leradice" Mauro Molino

Italie, Piemonte barbera
€ 20,25

Barbera d'Alba Mauro Molino

Italie, Piemonte barbera
€ 15,95

Luigi Einaudi Barolo Bussia

Italie, Piemonte nebbiolo
€ 89,50

Piazzo Langhe Nebbiolo "Aiman"

Italie, Piemonte nebbiolo
€ 21,95

Piazzo Barbaresco

Italie, Piemonte nebbiolo
€ 32,75
Sluiten menu