Facebook
Wij gebruiken cookies. Akkoord

Kroatie is één van de oudste wijngebieden ter wereld. De wijnbouw in het huidige Kroatië bestond al honderden jaren voor de opkomst van het Romeinse Rijk. De wijngebieden in Kroatië zijn verdeeld in twee zones die klimatologisch aanzienlijk verschillen; de Kroatische binnenlanden (Kontinetalna) en de Adriatische kuststrook (Primorska). De continentale wijnstreken liggen in het noord-westen (Plješivica, Prigorje, Varaždin, Međimurje, Pokuplje en Moslavina) en noord-oosten (Slavonië en Dunav). In de binnenlanden bestaat de productie vooral uit witte wijn. De kuststreek omvat de gehele Kroatische kust, Istrië, Noord Dalmatië, Dalmatisch Zagora en Midden- en Zuid Dalmatië.

Het schiereiland Istrië ligt in het noordwesten van het land aan de Adriatische Zee en grenst aan Slovenië. Maar net een paar kilometer verderop ligt de grens met Italië. Door de eeuwen heen hebben vele overheersers hun stempel gedrukt op het gebied. De Oude Grieken, de Romeinen, de Venetiërs, Het Groot Habsburgse Rijk en de Republiek Joegoslavië hebben allen hun invloed gehad op het gebied.. De belangrijkste druif voor de witte wijnen is de Istarska Malvazija. Deze druif is een afstammeling van de malvasia druif die in de gehele mediterrane regio wordt verbouwd.

Het wijnhuis Medea ligt in het dorp Vodnjan in istrië. Het ligt net ten noorden van de bekende stad Pula tegenover een klein stationnetje. Het bedrijf is voortgekomen uit de coöperatie Agroprodukt Vodnjan. In de jaren ’90 is het wijnhuis geprivatiseerd en sinds 2005 heet het wijnhuis Medea, vernoemd naar tovenares en godendochter Medea uit de Griekse mythologie.

Medea Teran heeft een prachtige paarsrode kleur. Het is een zeer fruitige en frisse rode wijn met aroma’s van frambozen, bosbessen en krenten. Verder heeft de wijn karakteristieken van peper, laurier en een beetje zoethout. De fijne zuren en de zeer zachte tannines maken de wijn zeer aangenaam.

Door de heerlijke frisheid past de wijn perfect bij vele gerechten en kan met name vette gerechten goed aan. Verder past de wijn perfect bij wildschotels, rood vlees, pasta met truffel, gedroogde hammen en kaas.

Medea Teran

€ 11,45
Klik en bestel

Specificaties

Stijl Fruitrijk, Elegant, Sappig
Aroma's Aardbei, Kers, Specerijen
Regio Kroatië, Istrie
Druif teran
Oogstjaar 2020

Medea Teran als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel 076 521 8125

Sluiten menu