Facebook
Wij gebruiken cookies. Akkoord

De wijngaarden van het Bordeauxgebied vindt men verspreid over het gehele departement van de Gironde en is met haar ruim 110.000 ha. een van de grootste aaneengesloten wijngebieden ter wereld. De rivieren Dordogne (noord) en Garonne (zuid) worden verenigd in de Gironde en spelen samen met de Atlantische Oceaan een belangrijke factor in de wijnbouw. De grote havenstad Bordeaux werd in de tijd van de Galliërs, Burdigala (ofwel Haven van de maan) genoemd en is al eeuwen lang het centrum van de wijnhandel. De vele prachtig gedecoreerde pakhuizen uit de 16e-18e eeuw geven het rijke handels verleden goed weer.

Médoc
Eén van de meest gereputeerde wijnstreken is nog immer de Médoc. De wijngaarden strekken zich uit ten noorden van de stad Bordeaux, langs de linkeroever van de rivier de Gironde.

Château Saint-Hilaire
Adrien Uijttewaal groeide op in de Limousin, ging op zijn 18e druiven plukken in de Médoc en is er nooit meer vertrokken. Sinds het begin van zijn wijnloopbaan bracht hij het château steeds een stapje verder. De wijngaarden beslaan inmiddels 60 hectare. In 2003 kreeg het château de begeerde Cru Bourgeois erkenning en tegenwoordig is het domein ook Terra Vitis gecertificeerd. Hierbij speelt de tweede activiteit van Uijttewaal ook een rol: de blondes aquitaines runderen die worden gehouden zorgen voor natuurlijke bemesting van de wijngaard. De diepe kiezellagen aan de oevers van de Gironde waarop deze wijngaarden staan zijn het fundament waarop de reputatie van veel van de linkeroeverwijn uit de Médoc is gebaseerd en die met name or de uitstekende drainage zo geschikt zijn als ondergrond voor de wijnstokken.

Deze blend van 45% merlot en 55% Cabernet heeft ondanks het grote percentage Merlot toch alle karakteristieken van een stoere Medoc. Na de oogst geschied de inweking gedurende 3 weken op gecontroleerde temperatuur van 26-28 graden.. De wijn rijpt vervolgens nog 12 maanden op barrique. Verrukkelijk als begeleider van rood vlees of wild en ook in combinatie met een kaasplateau een echte ‘grand seigneur’!

Medoc Ch. Saint Hilaire

€ 17,95
Klik en bestel

Specificaties

Stijl Vol, Rond, Stoer
Aroma's Blauwe bes, Pruim, Ceder
Regio Frankrijk, Medoc
Druif cabernet sauvignon, merlot
Oogstjaar 2015

Medoc Ch. Saint Hilaire als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel 076 521 8125

Sluiten menu