Facebook
Wij gebruiken cookies. Akkoord

Mega Spileo geldt als het mooiste klooster van de Grieks Orthodoxe kerk. Het is gelegen in de schaduw van rots massief op 940 mtr. hoogte. Gesticht in de 4e eeuw door 2 monniken en nog heden ten dage in gebruik. Het 8 verdiepingen hoge gebouw biedt eem adembenemend uitzicht. In het hoofdgebouw bevinden zich o.a. de wijnkelders en veel Fresco’s uit het jaar 1653. Erg bekend is het Maria ikoon dat volgens de overlevering door de Apostel Lucas is gemaakt uit was en mastiek.

De oudste gegevens van de wijngaard zijn uit het jaar 1550. Met behulp van muildieren werd de most door de monniken naar de kloosterkelders gebracht en in houten vaten van 500 ltr. opgeslagen. Het werk door de monniken eindigde in de jaren 80 van de vorige eeuw, mede omdat het aantal monniken steeds minder werd. De wijngaard is gelegen op 800 mtr. hoogte en heeft in 1999 een renovatie ondergaan waarbij aanplant werd gedaan van o.a: Mavrodaphne, Mavro Kalavritino, Cab. Sauvignon, Merlot, Syrah, Riesling etc. De dichtheid is 4100 druivenstokken per hectare. Alleen bossen, rotsen en wilde dieren omringen deze adembenemende wijngaard die wordt verbouwd met zeer lage opbrengsten als doel, resulterend in dichte, geconcentreerde, krachtige wijnen met karakter, ges chikt voor lange veroudering. De grote hoogte van de wijngaard biedt de druiven een natuurlijk hoge zuurgraad die finesse en een lang leven geven.

Cuvee III is een blend van 40% mavrodaphne, 40% cabernet sauvignon, 20% agiorgitiko. Na de assemblage rijpt de wijn acht maanden in nieuw eiken vaten

Complexe, intense aroma’s van rood- en zwart fruit siropen. Potloodslijpsel, biscuit en zoete specerijen op de achtergrond. Mooie balans, warm en weelderig in de mond met elegante tannines. Een fruitige lange afdronk met zoete specerijen en wat getoaste tonen.

Mega Spileo Cuvee III Rood

€ 13,25
Klik en bestel

Specificaties

Stijl Kruidig, Vol, Sappig
Aroma's Aardbei, Blauwe bes, Specerijen
Regio Griekenland, Achaia
Druif mavrodaphne, cabernet sauvignon, agiorgitiko
Agricultuur lutte raisonnee
Oogstjaar 2019

Mega Spileo Cuvee III Rood als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel 076 521 8125

Sluiten menu