Facebook
Wij gebruiken cookies. Akkoord

De oorsprong van de D.O. Valdeorras is verbonden met de Romeinse aanwezigheid door de beroemde weg Via Nova, evenals door de goudafzettingen in het gebied. De regio onderscheidt zich zowel door de stijl van de witte wijnen, waar de Godello-druif ongetwijfeld de hoofdrolspeler is, als door de beroemde rode wijnen. Voor de ontwikkeling van de laatste lijkt de Mencía-druif de meest opvallende variëteit, hoewel deze meestal wordt gecombineerd met andere variëteiten zoals Sousón, Garnacha of Tempranillo.

In Valdeorras, waar de productiegebieden een groot deel van de stroomgebieden van Sil, Xares en Bibei beslaan, creëert de klimaatfactor bijzonder gunstige omstandigheden voor de wijnstok, dankzij de buitengewone temperatuurdalingen gedurende de nacht, waar ze recorddalingen bereiken tot 28 graden vanaf de dag.

Viña Costeira werd gesticht in 1968, twee jaar later werden de eerste Ribeiro wijnen op de markt gebracht. Sinds die tijd is Viña Costeira symbool voor kwaliteit in Gallicië.

De druiven worden met de hand geplukt, er volgt een strenge selectie van het fruit, waarna de druiven gekneusd worden. Vergisting vindt plaats bij lage temperatuur om optimale fruitaroma’s te verkrijgen, waarna de malolactische fermentatie plaats vindt.

De mencia is een veelzijdige druif en geschikt als begeleider van allerlei soorten kaas, patés en perfect om te combineren met stoofschotels en gegrild of gebarbecued rood vlees.

Kersenrood met paarse reflecties. Elegant en complex in de neus, met tonen van rode bessen en bosbessen. Het is zalvend en goed gestructureerd, met minerale sensaties in de mond, die de nobele landschappen van Valdeorras oproepen. Lange en diepfruitige afdronk.

Modus Vivendi Tinto

€ 10,95
Klik en bestel

Specificaties

Stijl Fruitrijk, Sappig, Rond
Aroma's Kers, Blauwe bes, Specerijen
Regio Spanje, Valdeorras
Druif mencia
Oogstjaar 2019

Modus Vivendi Tinto als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel 076 521 8125

Sluiten menu