Facebook
Wij gebruiken cookies. Akkoord

Portugal is anders dan andere wijnlanden. Het land heeft zich altijd afzijdig gehouden van trends en modes en een geheel eigen stijl van wijnmaken gekoesterd. Zo hielden de Portugese wijnbouwers lang vast aan hun traditionele methoden en gebruiken en bleven authentieke druivenrassen behouden. In dat opzicht is Portugal zelfs een ware schatkamer want het kent enkele honderden verschillende witte en rode druivenvariëteiten. De wijnen die daarvan gemaakt worden dragen daardoor ook een volstrekt uniek karakter. Een derde deel van Portugal wordt ingenomen door Alentejo. Het is een gebied van oneindige laagvlaktes die zich, net onder de rivier de Taag, uitstrekken van de Atlantische zeekust tot de grens met het Spaanse Estremadura. De 'terroir' is overal verschillend. Van schiste en graniet tot zand en klei, in deze uitgestrekte wijnregio is het allemaal terug te vinden.

Het wijnhuis Monte do Alamo wordt al sinds de 90 er jaren geleid door de familie Noronha Mendes de Almeida. Na jarenlang druiven te hebben geleverd aan de plaatselijke coöperatie werd pas in 2001 besloten om zelf wijn te gaan produceren. De filosofie van Monte do Alamo is om voor alle wijnen alleen inheemse druiven te gebruiken en geen concessies te doen aan kwaliteit.

Deze blend van de traditionele druivensoorten alfrocheiro, tinta caiada en aragonez heeft een kruidige neus gelardeerd met rood fruit (bessen en bramen). In de mond is hij rond en zacht met een aantrekkelijke soepele afdronk. Heerlijk als begeleider van een plankje kaas later op de avond, maar ook een fijne disgenoot bij rood vlees van de grill. Houdbaar tot 3 jaar na oogst, mits onder goede omstandigheden bewaard!

Monte da Guica Tinto Alentejo

€ 10,50
Klik en bestel

Specificaties

Regio Portugal, Alentejo
Oogstjaar 2015

Monte da Guica Tinto Alentejo als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel 076 521 8125

Gerelateerde producten

Cartuxa Colheita Tinto Alentejo

Portugal, Alentejo alicante bouschet, trincadeira, aragonez
€ 27,50
Sluiten menu