Facebook
Wij gebruiken cookies. Akkoord

De rivier de Rhône stroomt het gelijknamige wijngebied pas binnen bij Vienne. Dit noordelijke deel van de regio, de Vallée du Rhône Septentrionale, strekt zich vervolgens via Côte Rôtie, Condrieu, St.-Joseph, (Crozes-) Hermitage, Cornas en St. Péray uit tot voorbij Valence waar de rivier de Drôme in de Rhône vloeit. Zuidelijk hiervan, voorbij het stadje Montélimar, schampt de Rhône de wijnstreken Coteaux du Tricastin, Côtes du Rhône Villages en Châteauneuf-du-Pape om bij Avignon het gebied te verlaten op weg naar de Middellandse Zee. Dit deel van de Vallée du Rhône Meridionale herbergt ook beroemde appellations als die voor Gigondas, Vacqueyras, Beaumes-de-Venise en Vaucluse.

RAVOIRE & FILS is een onafhankelijk familiebedrijf gespecialiseerd in wijnen uit de Rhône-vallei en de Provence-regio's van Frankrijk. In de loop van de eeuwen die vanaf de 15e eeuw verspreiden opeenvolgende generaties Ravoire-familie hun wortels in de Rhône-vallei, in het bijzonder als wijnbouwers. De familie is sterk verbonden met hun wijngaarden en wil graag het potentieel van twee unieke wijnbouwregio's, de Rhône-vallei en de Provence, uitdragen en vertegenwoordigen. In 1987 stichtte Roger Ravoire zijn familiebedrijf met de hulp van zijn vrouw Francine volgend in de voetsporen van zijn voorouders. In 2004 is hun zoon Olivier aktief geworden in het familiebedrijf, dat vandaag bekend staat onder de naam RAVOIRE & FILS en is gevestigd in zowel Salon de Provence voor de productiefaciliteiten, als Châteauneuf-du-Pape, waar het winkelhuis, de kelder en de receptieruimte is te vinden.

In 2006 bracht Olivier zijn eerste oogst uit onder eigen naam. Kenmerkend voor zijn stijl van wijnmaken is de onberispelijkheid van de blend's en de fruit-intensiteit van de wijnen. De Vacqueyras is een blend van 80% Grenache, 20% Syrah. Na vinificatie krijgt de syrah 100% rijping in barriques van Frans eikenhout (50% nieuw hout) en 10% van de grenache in nieuwe grote houten foeders. (600 ltr)

Intense en complexe neus met veel zwart fruit en 'garrique' en goed versmolten hout! In de mond een krachtige aanzet met veel soepelheid en rondeur. De fruitintensiteit charmeert en bovenal pleziert. De finale is lang en laat weer de complexiteit zien.

Olivier Ravoire Vacqueyras

€ 17,95
Klik en bestel

Specificaties

Regio Frankrijk, Rhone
Oogstjaar 2015

Olivier Ravoire Vacqueyras als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel 076 521 8125

Gerelateerde producten

Rasteau Domaine Rene Bessac

Frankrijk, Rhone grenache, syrah
€ 14,95

Les Hauts de Cairanne

Frankrijk, Rhone grenache, syrah +
€ 12,25

Clos des Tourelles Gigondas

Frankrijk, Rhone
€ 57,50

Domaine la Catherinette Rouge Rhone

Frankrijk, Rhone
€ 10,95
Sluiten menu