Facebook
Wij gebruiken cookies. Akkoord

Casa Cadaval ligt 80 km ten noorden van Lissabon, aan de linkeroever van de rivier de Taag. Het landgoed in Muge is sinds 1648 in het bezit van de familie Alvares Pereira de Melo (Cadaval) en beslaat zo'n 5400 hectares grond. Op het landgoed staan stallen, paardenrenbanen, een wijnwinkel en een paleis. Casa Cadaval staat bekend om de wijnen maar ook als een van de oudste Lusitano paardenfokkerij ter wereld. De wijnmaker van Casa Cadaval, David Ferreira, heeft een prijs gekregen voor de beste jonge Portugese wijnmaker.

Een groot deel van de aanplant bestaat uit het lokale druivenras Trincadeira. Een druivenras dat veelal in de Tejo en Alentejo voorkomt, maar wat we ook tegenkomen in de Douro onder de naam Tinta Amarela.

Een soepele blend van trincadeira, aragonez, cabernet sauvignon, merlot. Na een inweking van 5-7 dagen vindt vergisting plaats op rvs cuves. Een deel van de wijn krijgt rijping op oudere houten vaten gedurende een aantal maanden.

Lichte granaatrood. Het aroma is rijk en complex met tonen van pruimen, viooltjes en specerijen. Een soepele aanzet, hele prettige volle smaak met elegante tannines en frisheid, met een aanhoudende en sappige afdronk! Plezierwijn!

Padre Pedro Tinto Casa Cadaval

€ 8,50
Klik en bestel

Specificaties

Stijl Fruitrijk, Sappig, Kruidig
Aroma's Aards, Kers, Pruim
Regio Portugal, Tejo
Druif touriga nacional, trincadeira,
Oogstjaar 2020

Padre Pedro Tinto Casa Cadaval als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel 076 521 8125

Gerelateerde producten

Casa Cadaval Trincadeira Preta

Portugal, Tejo trincadeira preta
€ 17,50

Casa Cadaval Reserva Tinto

Portugal, Tejo touriga nacional, alicante bouchet +
€ 14,95

Casa Cadaval Merlot

Portugal, Tejo merlot
€ 16,95
Sluiten menu