Facebook
Wij gebruiken cookies. Akkoord

Toscane bestaat uit 10 provincies en is de op 4 na grootste regio van Italië. Ze bloeide vanaf de 14e eeuw op tot een van de mooiste en rijkste gebieden met naast een literaire traditie, veel architectuur, schilder-en beeldhouwkunst. Niet voor niets zijn er de belangrijke toeristische steden als Pisa, Lucca, Firenze (Florence) en Siena. Maar Toscane is overwegend heuvelachtig en wordt ook gezien als een van de mooiste “groene” delen van Italië waar het “agriturismo”, waarbij bezoekers op boerderijen vaak in een van 120 natuurreservaten verblijven, gestimuleerd wordt. Op wijngebied speelt Toscane al eeuwenlang is zeer belangrijke rol. Naast Chianti als internationaal een van Italië’s bekendste wijnen, zijn ook de DOCG Vino Nobile di Montepulciano, Brunello di Montalcino, Carmignano en Vernaccia si San Gimignano (een van de weinige witte wijnen) bekend.

Begin 20e eeuw start Giuseppe Parri in de provincie Toscane een handel in wijn op. Zijn zoon,Novello, volgt hem later op en kocht het eerste landgoed Tenuta Corfecciano in 1950 om zich als producent van wijn maar ook andere agrarische producten verder te ontwikkelen. In de daarop volgende 2 decennia koopt de familie achtereenvolgend Tenuta Ribaldaccio, Tenuta Il Monte en tenslotte Il Urbana in 1971 waar vandaag het centrum van alle fattorie gevestigd is. Van de in totaal 180 hectare landgoed zijn er 60 beplant met wijngaarden, 35 met olijfbomen, produceert men er vervolgens graan en is de rest aangeplant met bos. Al met al een klassiek Italiaans bedrijf waarvan de wortels letterlijk diep in de grond van het Toscaanse landschap liggen. De dagelijkse leiding van de 3 bedrijven is handen van Luigi Parri, samen met zijn neef Andrea en nicht Paola Cantini. Oenoloog Giorgio Tarzariol is sinds 1972 onafgebroken verantwoordelijk voor het maken van de wijnen.

Riserva mag pas op het etiket vermeld worden als de wijn minimaal 24 maanden op fust gerijpt heeft en nog een periode (3-6 maanden als naar gelang de DOCG) op fles voordat ze op de markt mag komen.

Deze verrukkelijke wijn wordt gemaakt van de allerbeste sangiovese druiven. De 24 maanden rijping op hout geven deze wijn een zeer elegante structuur met in de geur tonen van rijp rood fruit en en fijn cederhout. Volle en rijke smaak van kersen, bessen, bramen, chocolade en specerijen. Lange fruitige afdronk met een licht kruidige toon.

Parri Montespertoli Chianti Classico Riserva

€ 16,25
Klik en bestel

Specificaties

Regio Italie, Toscane
Oogstjaar 2013

Parri Montespertoli Chianti Classico Riserva als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel 076 521 8125

Gerelateerde producten

Rocca della Macie Chianti Classico

Italie, Toscane
€ 15,95

Gagliole Rubiolo Chianti Classico

Italie, Toscane
€ 15,25

Gagliole Valetta IGT Toscane

Italie, Toscane
€ 29,95

Gaja Brunello di Montalcino "Rennina" MAGNUM Italie

Italie, Toscane sangiovese
€ 279,50

Manzano Migliara Cortona

Italie, Toscane
€ 68,95
Sluiten menu