Facebook
Wij gebruiken cookies. Akkoord

De geschiedenis van het bedrijf Piazzo begon in de jaren zestig met het jonge echtpaar Armando Piazzo en Gemma Veglia, in San Rocco Seno d'Elvio, een kleine deelgemeente van Alba. Beiden afkomstig uit families van wijnmakers, besluiten om de familietradities voort te zetten door te investeren in de Langhe, een gebied wat destijds nog niet bekend was om diens uitmuntende keuken en wijnen. Het bleek een schot in de roos te zijn met als resultaat een prachtige, florerende wijnmakerij waaruit spannende, kwalit atief hoogstaande wijnen voortvloeiden. Tegenwoordig, ruim een halve eeuw verder zwaaien dochter Marina en haar man Franco de scepter over het inmiddels 70 hectare aan wijngaarden tellende domein. De wijngaarden zijn hoofdzakelijk aangeplant met Piemontes belangrijkste, traditionele druivenrassen Nebbiolo, Barbera, Dolcetto, Moscato en Arneis, aangevuld met internationale rassen zoals Chardonnay en Merlot.

De zoon en dochter van Marina en Franco zijn inmiddels ook aan boord van het familiebedrijf. Na hun studie oenologie aan de vermaarde "Umberto I" universiteit in Alba, hebben Simone en Marco, als derde generatie, innovatieve ideeën en technieken ingebracht in het bedrijf om te worden geïntegreerd met de ervaring van ouders en grootouders. De toekomst is in goede handen.

Op de Sottocastello di Novello wijngaard staan oude stokken op een gemengde bodem van kalkhoudende klei en mergel, op een hoogte van 450 mtr, op de heuvels bij Novello, zo’n 20 km ten zuidwesten van Alba.

Na de handmatige oogst en vinificatie rijpt de jonge wijn ongeveer 36 maanden, waarvan minimaal 18 maanden op gedeeltelijk grote houten vaten en gedeeltelijk op barriques. De resterende maanden rijpt de wijn op fles in de kelders van het domein.

De Riserva rijpt ongeveer 5 jaar, waarvan minimaal 3 jaar op gedeeltelijk grote houten vaten en gedeeltelijk op barriques. De resterende tijd rijpt de wijn op fles in de kelders van het wijnhuis. In de neus vooral tonen van kersencompote, noten, kaneel, kruidnagel, vanille..

In de mond een droge aanzet met rijpe kersen, wat balsamicio, veel structuur en krachtige maar rijpe tannines. Lange evenwichtige en frisse afdronk. Spijs: Rundvlees, wildgerechten, paddenstoelen, rijpe kazen.

Piazzo Barolo Roserva "Sottocastello di Novello" Magnum

€ 149,00
Klik en bestel

Specificaties

Stijl Gestructureerd, Vol, Rijk
Aroma's Kers, Tabak, Specerijen
Regio Italie, Piemonte
Druif nebbiolo
Oogstjaar 2012

Piazzo Barolo Roserva "Sottocastello di Novello" Magnum als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel 076 521 8125

Gerelateerde producten

Villa Giada Barbera d'Asti "Dedicato" Nizza

Italie, Piemonte barbera
€ 28,95

Piazzo Barolo "Sottocastello di Novello"

Italie, Piemonte nebbiolo
€ 39,95

Piazzo Barbaresco Riserva "Nervo Vigna Giaia" MAGNUM

Italie, Piemonte nebbiolo
€ 104,00

Molino Nebbiolo Langhe

Italie, Piemonte nebbiolo
€ 19,95

Villa Giada Dani Barbera d'Asti Superiore Nizza

Italie, Piemonte barbera
€ 23,95
Sluiten menu