Facebook
Wij gebruiken cookies. Akkoord

In 2010 heeft Jorge Monzón zijn droom verwezenlijkt: een eigen dominio (Águila betekent arend) in het oostelijke gedeelte van Ribera del Duero. Nabij Aranda de Duero in La Aguilera bezit de familie van Jorge al jaren oude wijngaarden op de zanderige gronden. Jorge en zijn vrouw Isabel Rodero kopen oude, veelal gemengd aangeplante percelen op in deze unieke regio en bezitten nu ongeveer 70 ha verdeeld over ruim 200 percelen. Hij heeft het vak geleerd bij DRC, Vega Sicilia en Arzuaga Navarro. In de oude tot zeer oude wijngaarden staat de tempranillo nog regelmatig op zijn eigen onderstok. Alle wijngaarden worden biodynamisch bewerkt. In de praktijk hoeft Jorge vaak alleen maar licht organisch te bemesten omdat deze oude wijngaarden gezond en in balans zijn. Het verschil in temperatuur tussen dag en nacht is hier enorm: in de zomer loopt dit op tot 20 graden. Hierdoor rijpt de druif optimaal en ontstaan mooie aroma's. De bodega bevindt zich in een 15e-eeuwse kelder, stijlvol ingericht met betonnen vergistingskuipen en barriques. Jorge werkt met gevoel voor de regionale traditie: treedt regelmatig de druiven met de voeten, vergist (gedeeltelijk) hele trossen, malo komt wanneer die van nature komt etc. In zeer korte tijd heeft Dominio del Àguila zich geschaard tussen de absolute topwijnen van Ribera del Duero.

De talrijke percelen met noordelijk orientatie in La Aguilera worden handmatig geoogst als de druiven van minimaal 75 jaar oude stokken fenolisch rijp zijn. De niet ontsteelde druiven gisten (co-fermentatie dus) op betonnen vaten met regelmatige pigeage en na de langzame malo op houten vaten rijpt de jonge wijn daarna 12 maanden op Franse eikenhouten vaten. De wijn wordt niet gefilterd noch geklaard. De wijn verlaat na 1½ jaar de bodega en zal zich zeker nog zo'n 5 à 10 jaar na de oogst goed ontwikkelen op fles.

In de geur mooi rijp rood fruit, kers, wat bes en blauwe pruim. In de smaak veel vurig jong fruit, bessig, licht balsamico, vol en verfijnd krachtig. Het voornamelijk Franse hout is mooi verweven met het fruit en de zachte, rijpe tannines. Frisse, opwekkende zuren, balans, voor een jonge wijn erg complex en zeer verteerbaar. Modern gemaakte Ribera zonder glad te zijn. Karafferen komt de wijn ten goede.

Picaro del Aguila Ribera del Duero

€ 27,50
Klik en bestel

Specificaties

Stijl Fruitrijk, Gestructureerd, Vol
Aroma's Blauwe bes, Kers, Specerijen
Regio Spanje, Ribera del Duero
Druif tempranillo
Agricultuur biologisch
Oogstjaar 2018

Picaro del Aguila Ribera del Duero als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel 076 521 8125

Gerelateerde producten

Alion Reserva 2018

Spanje, Ribera del Duero Tinto fino
€ 99,50

Pingus Ribera del Duero

Spanje, Ribera del Duero tempranillo
€ 1.149,00

Vega Sicilia Unico 2012

Spanje, Ribera del Duero tempranillo, cabernet sauvignon
€ 449,00
Sluiten menu