Facebook
Wij gebruiken cookies. Akkoord

Een locatie vol charme, geschiedenis en levenservaring. De beste terroirs in de regio Abruzzo vertellen een verhaal over wijn en passie die de heuvels van de provincies Chieti, Teramo en Pescara doorkruisen. De wijngaarden liggen in een prachtig panorama dat zich uitstrekt over meer dan 70 hectare, allemaal gecultiveerd met behulp van biodynamische landbouwmethoden. Het fruit van de wijnstokken weerspiegelt de pure uitdrukking van het terroir. De wijnstokken hebben de neiging om precies de juiste verbinding tussen de planten en het land te behouden, de teelt volgt de fasen van de natuur en respecteert zijn tijden, de biodynamische kalender wordt gebruikt om de verschillende landbouwactiviteiten te programmeren om de beste producten te verkrijgen in termen van kwaliteit en gezondheid. M.a.w. ... de wijn wordt echt in de wijngaard gemaakt!

Na de handmatige oogst volgt de zachte persing inweking die, afhankelijk van de jaargang, 7 tot 15 dagen in beslag neemt. Dan wordt de zogenaamde ‘methode saignée’ wordt toegepast. Dat houdt in dat nog voordat de alcoholische vergisting begint, de wijnmaker zo’n 15 a 20 % van het sap laat weglopen (letterlijk: bloeden). Zo wordt een hogere mate van concentratie verkregen in het deel dat achterblijft in de cuve. De wijn wint hierdoor fors aan smaakkracht! Na de alcoholische vergisting volgt 6 maanden rijping in RVS cuves; aansluitend nog eens 2 maanden flesrijping alvorens de wijn de markt op komt.

In de neus volop tonen van zwart en donkerrood fruit (verse en geconfijt) maar ook jammige (kers, bramen). Gedroogde vijgen, koffie, de puurste chocolade en een zweem van lavendel en rozemarijn. Stoere aanzet in de mond met wederom gul en rijk fruit en zuren die de wijn verleidelijk maken. Niettemin een stoer glas voor bij mooie pastagerechten of stoofgerchten.

Pietramore Montepulciano d'Abruzzo

€ 13,95
Klik en bestel

Specificaties

Stijl Rijk, Sappig, Vol
Aroma's Blauwe bes, Pruim, Specerijen
Regio Italie, Abrruzzen
Druif montepulciano
Agricultuur bio dynamisch
Oogstjaar 2018

Pietramore Montepulciano d'Abruzzo als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel 076 521 8125

Sluiten menu