Facebook
Wij gebruiken cookies. Akkoord

Puglia, in de hak van de laars in het uiterste zuidoosten van Italië, is een warme en vruchtbare streek waar van alles wordt verbouwd. Citrusvruchten, olijven, amandelen, tabak en uiteraard ook druiven. Die moeten dan wel bestand zijn tegen de hitte. Hoewel de nabijheid van de zee voor enige verkoeling zorgt en er van druiven als greco, malvasia en bombino aardige witte wijnen worden gemaakt, blinkt Puglia door zijn klimaat vooral uit in rode wijnen. De wijnproductie in Puglia is een van de grootste van Italië. Dat is te danken aan het gunstige terroir en de druivenrassen die zelfs bij hoge rendementen geconcentreerde wijnen geven. Volle, rijpe en warmbloedige wijnen worden gemaakt van de inheemse primitivo, negroamaro en malvasia nera.

Deze fijne wijn komt uit Gioia del Colle, een klein stadje in Puglia, gelegen tussen de steden Bari en Taranto in het noorden en zuiden. De naam komt van de legende van een koningin die begraven juwelen vond die tot een ketting waren gemaakt, waardoor Gioia zijn naam kreeg. Geboorteplaats van de primitivo-druif (genetische tweeling van de Californische zinfandel) die teruggaat tot de 17e-eeuwse benedictijnse monniken

Agricole Pietraventosa is een kleine gepassioneerde familie gerunde wijngaard. "De liefde voor ons eigen land van ruige heuvels waar de wind door blaast, de passie voor wijn, de vaste wil om de duizend zielen van de nobele Primitivo-wijngaard van Gioia del Colle te onthullen"

Het 4,4 hectare gecertificeerde biologisch geteelde wijngaard is gelegen op 125 meter boven de zeespiegel in het rotsachtige westen van Gioia del Colle. Handgeplukt biologisch geteeld fruit. Dit is een indrukwekkende middelzware wijn met heerlijk intens rood en zwart fruit, een beetje fijnkorrelige tannines, in evenwicht gehouden door mooie verfrissende zuren in de afdronk. Dit is heerlijk. Viva Italia!

Pietraventosa Volere Volare

€ 18,95
Klik en bestel

Specificaties

Stijl Elegant, Fruitrijk, Sappig
Aroma's Kers, Specerijen, Framboos
Regio Italie, Apulie
Druif primitivo
Agricultuur bio dynamisch
Oogstjaar 2019

Pietraventosa Volere Volare als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel 076 521 8125

Gerelateerde producten

Nero di Troia/primitivo Boccantino

Italie, Apulie nero di troia, primitivo
€ 8,45

Torre Alta Primitivo

Italie, Apulie primitivo
€ 8,75

Miore Primitivo di Manduria Riserva

Italie, Apulie primitivo
€ 19,50

Susumaniello Boccantino

Italie, Apulie susumaniello
€ 8,45

Masseria Li Veli Susumaniello Askos

Italie, Apulie susumaniello
€ 21,95
Sluiten menu