Facebook
Wij gebruiken cookies. Akkoord

Deze bodega van de familie Alvarez (Vega Sicilia) in het opkomende gebied Toro heeft in het verleden het nodige stof doen opwaaien. Naar verluidt stegen de prijzen van de wijngaarden in het hele gebied toen het gerucht ging dat de eigenaar van Vega Sicilia bezig was de beste terroirs te selecteren. De familie kocht 70 hectare wijngaard in de geselecteerde zones. Een gedeelte daarvan is beplant met oude Tinto de Toro. Hoewel dit een variant is van de Tempranillo zijn er verschillen: de schil is dikker en de druiven zijn kleiner. Hierdoor is de Tinto de Toro beter bestand tegen de onbarmhartig schijnende zon en hoge temperaturen overdag.

Bodegas y Viñedos Pintia

De kelder van Pintia bevindt zich in San Roman de Hornija tegenover Bodegas Elias Mora. De eerste twee oogsten 2001 en 2002 gooiden meteen hoge ogen bij de ‘wine critics’. In de USA is was er een run ontstaan op deze wijn, wat opmerkelijk is voor eerste jaargangen!

De Pintia is uiterst beperkt beschikbaar omdat de wijn alleen van druiven van oude stokken is gemaakt. In de toekomst zal de productie toenemen. Pintia voedt men twaalf tot veertien maanden op, op nieuwe eiken vaten waarvan 70 % Frans en 30 % Amerikaans. De wijn kenmerkt zich door een heftige concentratie met intens rood- en zwart fruit, ondersteund door een fraaie kruidigheid en de vanilletoon van de vaten (barriques). Schitterend complex en gelaagd glas wijn.

Pintia 2016

€ 67,95
Klik en bestel

Specificaties

Stijl Gestructureerd, Rijk, Vol
Aroma's Blauwe bes, Leer, Vanille
Regio Spanje, Toro
Druif tinto de toro
Agricultuur Biologisch
Oogstjaar 2016

Pintia 2016 als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel 076 521 8125

Gerelateerde producten

Topo Natural Toro

Spanje, Toro tinto del toro
€ 15,95

Pintia 2017

Spanje, Toro tinto del toro
€ 74,95
Sluiten menu