Facebook
Wij gebruiken cookies. Akkoord

Douro is de Portugese naam voor de Duero in Spanje. De rivier stroomt in het oosten van Portugal het land in om bij de stad Porto uit te monden in de Atlantische Oceaan. Als we over de wijnstreek Douro spreken, betreft dat het westelijke stroomgebied van de rivier. De streek is van oudsher beroemd vanwege port, de versterkte en zoete wijn. Vroeger was stille wijn hier een bijproduct van port, maar nu niet meer.

De Douro-vallei is een van de extreemste gebieden waar wijn wordt gemaakt ter wereld. Hij is zeer ontoegankelijk vanwege de verwildering en de hoge en vooral steile hellingen langs de rivier. De wijngaarden liggen allemaal op de heuvels, vaak aan de Douro of een van de zijrivieren daarvan, op door de mens aangelegde terrassen.

Bekendste wijn van dit huis is natuurlijk Barca Velho, de 'Mouton Rothschild' van Portugal! Behalve Barca Velha, produceert Casa Ferreirinha een serie karaktervolle Douro-wijnen van hoog niveau. Het wijnhuis is het erfgoed van A.A. Ferreira, één van de historische wijnhuizen uit Porto/Douro die al handel dreef in 1751 en waarvan Dona Antónia Ferreira in de 19de eeuw het gezicht werd. Zij was een echte onderneemster, charismatisch en met visie. Zij creëerde nieuwe mogelijkheden met de terrasgewijze wijngaarden, verbeterde de oude wijnranken en zorgde voor scholen, kinderopvang en ziekenhuizen voor de werknemers. Ferreirinha is de koosnaam die de mensen haar gaven.

Quinta de Leda
Na de handmatige selectieve pluk begin september worden de druiven ontsteeld en gekneusd en laat men de temperatuurgecontroleerde (25°C) alcoholische fermentatie plaatsvinden op roestvrijstalen tanks. Hierna volgt persing en wordt de jonge wijn overgestoken op gebruikte Franse eikenhouten barriques, waarvan 50% nieuw, om de malolactische gisting te ondergaan en te rijpen. Na 18 maanden wordt de wijn geassembleerd, eventueel licht gefilterd en gebotteld.

Diep intens robijn-paarsrood van kleur. In de neus aroma’s van bramen, zwarte pruimen, ceder, balsamico en iets van vanille. In het smaakpalet tonen van rijp klein roodzwart fruit, chocola, menthol, peper en verse toast, die worden gevolgd door een lange afdronk met verfijnde tannines en fraaie zuren.

Quinta de Leda Tinto Casa Ferreirinha

€ 49,50
Klik en bestel

Specificaties

Stijl Gestructureerd, Rijk, Stoer
Aroma's Blauwe bes, Cacao, Pruim
Regio Portugal, Douro
Druif touriga franca, tinta roriz +
Agricultuur biologisch
Oogstjaar 2015

Quinta de Leda Tinto Casa Ferreirinha als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel 076 521 8125

Gerelateerde producten

Quinta de Boavista Vinha do Oratorio

Portugal, Douro
€ 109,00

Quinta do Crasto Syrah Superior

Portugal, Douro syrah, viognier
€ 23,95

Tecedeiras Libertas Douro

Portugal, Douro tinta roriz, tinto cão
€ 25,00

Quinta da Boavista Reserva

Portugal, Douro
€ 45,00

Niepoort Vertente

Portugal, Douro tinta roriz, touriga franca, tinta amarela +
€ 22,95
Sluiten menu