Facebook
Wij gebruiken cookies. Akkoord

Douro is de Portugese naam voor de Duero in Spanje. De rivier stroomt in het oosten van Portugal het land in om bij de stad Porto uit te monden in de Atlantische Oceaan. Als we over de wijnstreek Douro spreken, betreft dat het westelijke stroomgebied van de rivier. De streek is van oudsher beroemd vanwege port, de versterkte en zoete wijn. Vroeger was stille wijn hier een bijproduct van port, maar nu niet meer.

De Douro-vallei is een van de extreemste gebieden waar wijn wordt gemaakt ter wereld. Hij is zeer ontoegankelijk vanwege de verwildering en de hoge en vooral steile hellingen langs de rivier. De wijngaarden liggen allemaal op de heuvels, vaak aan de Douro of een van de zijrivieren daarvan, op door de mens aangelegde terrassen.

Carlos Alonso Douro Wine is een familie georiënteerd bedrijf met een internatio nale visie, dat gericht is op het produceren van kwaliteitswijnen, innovatie en ontwikkeling van de regio Douro. Carlos Alonso Douro Wine heeft ambitie om de traditie en de waarden van ethiek en verantwoordelijkheid te respecteren. De huidige generatie wil met dit doel de visie van de oprichter behouden in deze moderne tijd door traditionele wijnen met alleen Portugese druiven en moderne technieken te maken. Zij willen hiermee aantonen dat Po rtugal gemakkelijk verfijnde wijnen met de juiste complexiteit (terras)wijnen kan produceren, met een goede prijs-kwaliteitverhouding. De Quintela lijn is hiervan een mooi voorbeeld.

Dit is een blend van 50% touriga franca, 30% tinta roriz, 20% touriga nacional.

Quintela Reserva krijgt 12 maanden rijping in Franse eiken vaten. In de neus veel rood fruit, zoals bramen en kersen en specerijen. Ook tonen van leer, vanille en tabak. Deze wijn is elegant met zachte tannines en een lange afdronk. Schenken als aperitief of bij vleesgerechten, kazen, kip gerechten, wildgerechten en romige pasta’s.

Quintela Reserva Douro

€ 10,50
Klik en bestel

Specificaties

Stijl Fruitrijk, Gestructureerd, Vol
Aroma's Blauwe bes, Ceder, Specerijen
Regio Portugal, Douro
Druif touriga nacional, touriga franca +
Oogstjaar 2019

Quintela Reserva Douro als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel 076 521 8125

Gerelateerde producten

Quinta de Leda Tinto Casa Ferreirinha

Portugal, Douro touriga franca, tinta roriz +
€ 49,50

Quinta da Boavista Reserva

Portugal, Douro
€ 45,00

Quinta do Vale Meao Tinto

Portugal, Douro touriga nacional, touriga franca +
€ 105,00

Tecedeiras Touriga Franca Douro

Portugal, Douro touriga franca
€ 25,00

Tecedeiras Unico tinto

Portugal, Douro touriga franca, tinta roriz +
€ 95,00
Sluiten menu