Facebook
Wij gebruiken cookies. Akkoord

The Winery of Good Hope is een Zuid-Afrikaans wijnbedrijf opgericht in 1998 met invloeden uit Groot-Brittannië, Australië, Frankrijk en Zuid-Afrika. Dit zorgt voor de ideale mix van oude wereld-traditie en nieuwe wereld-innovatie. De Winery produceert onder vier verschillende ranges, waarvan Radford Dale wordt gezien als de ‘High Achiever’. De naam van de wijn is een samenvoeging van Ben Radford en Alex Dale. Radford remigreerde na een aantal jaar naar Barossa Valley. Dale schakelde de hulp in van Edouard Labeye, een gevierde wijnmaker uit de Rhône, die eerder wijn produceerde in St. Joseph en Condrieu en werkzaam was als adviseur voor vele Top producenten in Frankrijk. De samenwerking bleek een schot in de roos, want al in 2008 ontving een van de Radford Dale-wijnen een vijf-sterren status in de Zuid-Afrikaanse wijnbijbel: The John Platter Guide. De wijngaarden bevinden zich op de Zuidoostelijke en Zuidwestelijke hellingen van de Helderberg. De bodem is rijk aan graniet. Winters zijn koel en regenachtig, het voorjaar is zeer winderig en de zomers zijn droog en heet.

Pinotage werd in 1925 gecreëerd door Abraham Perold aan de universiteit van Stellenbosch. Hij kruiste Pinot Noir met Cinsault. Een vreemde kruising vergelijkbaar met de schepping van het fictieve karakter Doctor Frankenstein.

Aan de voet van Helderberg bevindt zich een klein stuk grond met een uitzonderlijke bodem: witte mergel. Hierop groeien 40-jaar oude bushvines pinotage. De druiven worden licht gekneusd en ondergaan een gedeeltelijke maceration carbonique. Daarna volgt een periode van tien maanden rijping op gebruikt Frans eiken. 100% pinotage. Elegante en charmante pinotage. Fruitig, vrijgevig, helder en zuiver. Deze smakelijke plezierwijn komt het beste tot zijn recht bij gerechten van de barbecue.

Radford & Dale Frankenstein Pinotage

€ 29,95
Klik en bestel

Specificaties

Regio Zuid Afrika, Stellenbosch
Agricultuur biologisch
Oogstjaar 2015

Radford & Dale Frankenstein Pinotage als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel 076 521 8125

Gerelateerde producten

Simonsig Pinotage

Zuid Afrika, Stellenbosch pinotage
€ 13,95

Simonsig Frans Malan Reserve

Zuid Afrika, Stellenbosch
€ 24,95

Vergelegen V

Zuid Afrika, Stellenbosch cabernet sauvignon, petit verdot +
€ 95,00

Glenelly Glass Collection Cab. Sauv.

Zuid Afrika, Stellenbosch cabernet sauvignon
€ 10,95

Glenelly Glenelly Glass Collection Syrah

Zuid Afrika, Stellenbosch syrah
€ 10,95
Sluiten menu