Facebook
Wij gebruiken cookies. Akkoord

Deze Rasteau is een blend van dominant grenache, aangevuld met syrah. Klassieke inificatie, opvoeding op grote foeders. Deze heerlijke karakteristieke Rhône wijn wordt per druivenras apart gevinifieerd, waarbij alle wijn op rvs wordt gelagerd en daarna geassembleerd. Het resultaat is een heerlijke vlezige wijn met veel donker fruit en kruidigheid. Serveer de wijn bij voorkeur rond 17-18 graden bij een rijk vlees of wildgerecht.

De rivier de Rhône stroomt 'zijn' wijngebied binnen bij Vienne en Saint Joseph is een klein dorpje in het noordelijke deel van de regio, de Vallée du Rhône Septentrionale. Deze strekt zich vervolgens via de Côte Rôtie, Condrieu, St.-Joseph, (Crozes) Hermitage, Cornas en St. Péray uit tot voorbij Valence waar de rivier de Drôme in de Rhône vloeit. Zuidelijk hiervan, voorbij het stadje Montélimar, schampt de Rhône de wijnstreken Coteaux du Tricastin, Côtes du Rhône Villages en Châteauneuf-du-Pape om bij Avignon het gebied te verlaten op weg naar de Middellandse Zee. Dit deel van de Vallée du Rhône Meridionale herbergt ook beroemde appellations als die voor Gigondas, Vacqueyras, Beaumes-de-Venise en Vauclusewijn.

Geologisch en klimatologisch is ook een onderscheid te maken tussen het noordelijke en het zuidelijke deel. Hoe dichter naar de Middellandse Zee toe, hoe breder en vlakker de valleien en hellingen. Daar waar de Alpen en het Centraal Massief het hardst met elkaar botsten, overheerst een bodem getypeerd door graniet en ander vulkanisch gesteente waarop een kalkrijke laag is achtergebleven. Naar de kust toe wordt het sediment aan de oppervlakte steeds fijner: klei, kalk en zand gemengd met door gletsjers afgezette rolkeien en stenen. Het klimaat is hier gematigder dan in het noorden. In het noorden gedijt voor rood vooral syrah, eventueel geassembleerd met mourvèdre en cinsault en voor witte Rhône viognier, roussanne en marsanne opperbest.

De familie Bessac produceert al generaties lang wijn in deze regio. Geneviève en René werken op traditionele wijze in de wijngaard en de cuverie en worden inmiddels bijgestaan door hun zoons Hervé en Sébastien. Het domein telt 34 ha wijngaarden verdeelt over de dorpen Violès, Rasteau en Jonquières. De gemiddelde leeftijd van de wijnstokken is 40 jaar, maar ze beschikken ook over enkele percelen met carignan van meer dan 60 jaar oud! Het domaine zelf staat in Violès.

Rasteau Domaine Rene Bessac

€ 14,95
Klik en bestel

Specificaties

Stijl Stoer, Kruidig, Vol
Aroma's Blauwe bes, Cacao, Ceder
Regio Frankrijk, Rhone
Druif grenache, syrah
Oogstjaar 2016

Rasteau Domaine Rene Bessac als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel 076 521 8125

Gerelateerde producten

Clos des Tourelles Gigondas

Frankrijk, Rhone
€ 57,50

Domaine la Catherinette Cuvee 1888 Rhone

Frankrijk, Rhone syrah, grenache +
€ 17,95

Crozes Hermitage Michel Poinard

Frankrijk, Rhone syrah
€ 20,95

Château de Fargueirol Chateauneuf du Pape

Frankrijk, Rhone grenache noir, mourvedre +
€ 27,95
Sluiten menu