Facebook
Wij gebruiken cookies. Akkoord

In de regio Sétubal, iets ten Zuid-Oosten van Lissabon ligt vinden wij Rovisco Pais, de wijnen van San Isidro de Pegões. De geschiedenis dateert terug naar 1958 toen biergmagnaat Jose Rovico Pais zijn 2900 hectaren land aan de staat schonk. Deze geste betekende een enorme ontwikkeling voor de regio Sétubal. De regering kon grote stukken land ter beschikking stellen aan landarbeiders en liet er veel druivenstokken aanplanten. En wie wijndruiven teelt, moet ook wijn maken: de coöperatie was geboren. Door deze overheidssteun ging het tot 1974 heel g oed. Na de revolutie viel deze weg en braken er onzekere tijden aan.

Pas in de jaren ’90 kon er weer fors geïnvesteerd worden in de kwaliteit. En na een grondige renovatie, de aanschaf van nieuwe tanks, vaten en persen, de komst van vakkundige wijnmakers en een strategie die de modernisering en financiële zekerheid ten goede kwam heeft het bedrijf zich de afgelopen 15 jaar razendsnel ontwikkeld. Het doel is en blijft om bezig te blijven met het maken van betere wijnen.

Deze Reserva is de krachtige charmeur van dit huis. Zachte neus van bramen, zwarte kersen en cassis. De houtinvloed is bescheiden, maar geeft de wijn wel structuur! Een heerlijke, volle wijn als begeleider van stoofgerechten, zoute ham en harde koekazen!

Rovisco Pais Tinto Reserva

€ 8,95
Klik en bestel

Specificaties

Stijl Fruitrijk, Rond, Vol
Aroma's Blauwe bes, Cacao, Pruim
Regio Portugal, Setubal
Druif castelao, touriga nacional +
Oogstjaar 2022

Rovisco Pais Tinto Reserva als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel 076 521 8125

Gerelateerde producten

Vinha do Torrao Tinto

Portugal, Setubal touriga nacional, castelao +
€ 7,45

Festivo Castelao Tinto

Portugal, Setubal castelao
€ 11,95

Sticks & Stones Red Blend

Portugal, Setubal alicante bouschet, castellau
€ 10,95
Sluiten menu