Facebook
Wij gebruiken cookies. Akkoord

Kroatie is één van de oudste wijngebieden ter wereld. De wijnbouw in het huidige Kroatië bestond al honderden jaren voor de opkomst van het Romeinse Rijk. De wijngebieden in Kroatië zijn verdeeld in twee zones die klimatologisch aanzienlijk verschillen; de Kroatische binnenlanden (Kontinetalna) en de Adriatische kuststrook (Primorska). De continentale wijnstreken liggen in het noord-westen (Plješivica, Prigorje, Varaždin, Međimurje, Pokuplje en Moslavina) en noord-oosten (Slavonië en Dunav). In de binnenlanden bestaat de productie vooral uit witte wijn.

De kuststreek omvat de gehele Kroatische kust, Istrië, Noord Dalmatië, Dalmatisch Zagora en Midden- en Zuid Dalmatië. Aan de Adriatische kust is het droog en 's zomers heet. De druiven groeien op rotsige bergen aan de kust en op de eilanden. Er groeien zowel witte als blauwe druiven, waar Mediterrane wijnen van geproduceerd worden.

De familie Skaramuča is 100 jaar geleden begonnen met het verbouwen van druiven en het maken van wijn. Op dit moment staat de vierde generatie aan het roer van het bedrijf.

In de Joegoslavië-tijd werkte de familie voor de Coöperatie Dingač als druivenproducent. Sinds 1992, na de onafhankelijkheid van het land was Skaramuča het eerste wijnbedrijf in Dalmatië dat zelfstandig is gaan werken. Het wijnhuis heeft wijngaarden op het continentale gedeelte van het schiereiland Peljesac. Daarnaast bezitten ze 20 hectare (van de 65) van de wijngaarden van de regio Dingač op de zuidhellingen van Peljesac. Dit is de eerste beschermde regio in Kroatië sinds 1963. De hellingen zijn hier enorm steil, 25 tot 30 procent en er heerst een bijzonder microklimaat. De Dingač wijn is het paradepaard van Vina Skaramuča. Dit is de premium wijn waar het wijnhuis beroemd mee is geworden. Dingač is niet zoals mensen denken een druif, het is de beschermde regio op de zuidhellingen van het schiereiland Peljesac. De druiven die daar op de arme grond op de zeer steile hellingen groeien zijn de Plavac Mali druiven. De smaak is geconcentreerd en kruidig met veel donker fruit, krenten en pruimen.

Skaramuca Dingac Kroatie

€ 23,95
Klik en bestel

Specificaties

Regio Kroatie, Dalmatie
Oogstjaar 2016

Skaramuca Dingac Kroatie als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel 076 521 8125

Gerelateerde producten

PZ Svire Plavac Kroatie

Kroatie, Dalmatie
€ 12,25

Skaramuča Plavac Premium

Kroatie, Dalmatie plavac
€ 16,75
Sluiten menu