Facebook
Wij gebruiken cookies. Akkoord

Als wijnstreek spreekt St. Emilion al jaren tot de verbeelding van de wijndrinkende natie. Niet alleen vanwege de elegante stijl van de wijnen, maar ook het middeleeuwse stadje St. Emilion is de moeite van een bezoek waard. Gelegen boven op een heuvel is het uitzicht over de streek fantastisch. In de heuvel zijn tientallen meters diepe kelders uitgegraven in de kalkbodem.

Naast cabernet sauvignon en cabernet franc is merlot hier toch de belangrijkste druivensoort. De merlot-druif geeft rondeur en vriendelijke elegantie aan de wijn terwijl de cabernet sauvignon de wijn lengte en kracht geeft.

Dit Saint-Emilion-bezit ligt in de gemeente Saint Cristophe des Bardes. Dit is het gedeelte dat valt onder het plateau van Saint Emilion, het vlakke, kiezel- en zandhoudende gedeelte. De druiven worden op dit 28 ha. grote domein met de hand geplukt en na vinificatie volgt een rustperiode van 4 maanden op rvs-tanks. Hierna krijgt de wijn 12 maanden rijping op eikenhout. Deze wijnen worden gekenmerkt door hun zachte en rijpe karakter. De eigenaar van Château Boutisse is echter een ambitieus man en hij zoekt naar concentratie en klasse waardoor de wijn een groter bewaar- en ontwikkelingspotentieel krijgt. De samenstelling van de druivenrassen is als volgt: merlot 70% en cabernet-sauvignon 30%.

Deze diep donkerrode wijn geeft een ware smaak explosie van zwarte kersen subtiel verpakt in vanille. Fluweel zacht en elegant. Combineert uitstekend bij rood vlees, wild, lamsbout en pittige kaas.

St. Emilion Ch. Boutisse Grand Cru

€ 29,95
Klik en bestel

Specificaties

Stijl Gestructureerd, Vol, Elegant
Aroma's Blauwe bes, Kers, Ceder
Regio Frankrijk, Bordeaux
Druif merlot, cabernet sauvignon +
Oogstjaar 2017

St. Emilion Ch. Boutisse Grand Cru als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel 076 521 8125

Gerelateerde producten

Fronsac Ch. Magondeau Beau Site

Frankrijk, Bordeaux merlot
€ 17,95

l'Onde Despagne

Frankrijk, Bordeaux cabernet franc, cabernet sauvignon +
€ 10,95

Domaine de Grava Rouge Bordeaux

Frankrijk, Bordeaux merlot, cabernet sauvignon +
€ 9,95 € 8,95

Fronsac Ch. Magondeau

Frankrijk, Bordeaux merlot
€ 14,95

St. Emilion Ch. Corbin Grand Cru Classe

Frankrijk, Bordeaux cabernet franc, merlot +
€ 39,95
Sluiten menu