Facebook
Wij gebruiken cookies. Akkoord

Als wijnstreek spreekt St. Emilion al jaren tot de verbeelding van de wijndrinkende natie. Niet alleen vanwege de elegante stijl van de wijnen, maar ook het middeleeuwse stadje St. Emilion is de moeite van een bezoek waard. Gelegen boven op een heuvel is het uitzicht over de streek fantastisch. In de heuvel zijn tientallen meters diepe kelders uitgegraven in de kalkbodem.

Château Corbin is één van de oudste domeinen in St. Emilion. In de 15e eeuw zijn de grondvesten gelegd en volgens de legende was Corbin een verschansing van De Zwarte Prins. De wijngaarden van Ch. Corbin beslaan 13 ha. en – heel bijzonder- liggen aaneengesloten en grenzen deels aan de Pomerol. De bodem bestaat voor een deel uit ‘zandige’ afzettingen. Deze geven de wijn de finesse en elegantie en voor een deel uit klei, waardoor de wijn kracht en intensiteit krijgt

De druiven worden met de hand geoogst. Aparte vinificatie van de druiven van verschillende percelen (afhankelijk van samenstelling bodem, ouderdom van de wijnranken, druivensoort). Zeer lange Cuvaison (32 dagen) waarna de diverse “loten” in aparte vaten worden gelagerd. Voor ieder “lot” wordt er gezocht naar specifieke barriques. Chateau Corbin is een klassieke stijl St. Emilion.

Intense neus met tonen van zwart, geconfijt fruit, kruiden, hout en een beetje leer. Soepel in aanzet en een krachtige structuur. Zachte tannines en rijpe zuren. De afdronk is lang en intens met mooie, rijpe tannines. Een Saint-Emilion die nu goed gedronken kan worden, maar zeker nog enkele jaren kelderrijping kan ondergaan!

St. Emilion Ch. Corbin Grand Cru Classe

€ 39,95
Klik en bestel

Specificaties

Stijl Vol, Rond, Rijp
Aroma's Blauwe bes, Ceder, Cacao
Regio Frankrijk, Bordeaux
Druif cabernet franc, merlot +
Oogstjaar 2012

St. Emilion Ch. Corbin Grand Cru Classe als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel 076 521 8125

Gerelateerde producten

Domaine de Grava Rouge Bordeaux

Frankrijk, Bordeaux merlot, cabernet sauvignon +
€ 9,95

Fronsac Passion de Magondeau 2018

Frankrijk, Bordeaux
€ 26,95

Sichel Bordeaux 1883 'sans sulphite'

Frankrijk, Bordeaux merlot
€ 10,50

La Reserve de Malartic Pessac Leognan

Frankrijk, Bordeaux
€ 36,75

Clos Beard St. Emilion

Frankrijk, Bordeaux merlot, cabernet franc
€ 18,95
Sluiten menu