Facebook
Wij gebruiken cookies. Akkoord

Een zeer genereuze en verfijnde St. Emilion met heel veel mondplezier! Nu prachtig op dronk en een groots begeleider van eendenborst, rood vlees van de grill of een plateau mooie koekazen!

Saint-Émilion wijnen zijn onlosmakelijk verbonden met het middeleeuws dorp met die naam. Saint-Émilion is een van de mooiste plekjes van Bordeaux en dateert uit de tijd van de Romeinen toen de Romeinse dichter en consul Ausonius er woonde (en ook later zijn naam gaf aan topdomein Château Ausone). De naam komt van de heremiet Emilian, een benedictijnse monnik die zich in het dorp vestigde en aanleiding gaf tot de bouw van talrijke kloosters en abdijen in de streek. Bovendien lag Saint-Émilion op de weg naar Santiago de Compostella en wijnstreken waren destijds de ideale stopplaatsen tijdens deze lange pelgrimstocht.

Dit eigendom van 27ha behoort sinds meer dan een eeuw toe aan de familie Meslin. Vandaag is het Guy Meslin die er vol passie de scepter zwaait. De wijngaarden bevinden zich aan de voet van de hellingen ten oosten van St. Emillion en omvat oude zand- en kleigronden. Ch. Laroze staat vooral bekend om de elegantie en verfijning in de wijn. Overigens was de familie Meslin één van de eersten die de triage van de druiven in een waterbad deed, waarbij de rijpe druiven (die een hoger soortelijk gewicht hebben) zakken in het waterbad en de niet rijpe boven komen drijven. Deze worden dan afgevoerd zodat alleen het allermooiste fruit voor de topwijn overblijft. Deze werkwijze, aangevuld met een handmatige triage vooraf, geeft eenhoge kwalitateit wijn van grote zuiverheid. Het château wordt overigens door Dhr. Hubert de Bouard (Ch. Angélus) geadviseerd.

St. Emilion Ch. Laroze Grand Cru Classe

€ 39,95
Klik en bestel

Specificaties

Regio Frankrijk, Bordeaux
Oogstjaar 2011

St. Emilion Ch. Laroze Grand Cru Classe als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel 076 521 8125

Gerelateerde producten

Fronsac Ch. Magondeau "tijdelijk uitverkocht"

Frankrijk, Bordeaux merlot
€ 14,95

Ch. Tour de Mirambeau Rouge Reserve

Frankrijk, Bordeaux merlot, cabernet franc, cs
€ 12,95

Chateau Lynch Bages Pauillac

Frankrijk, Bordeaux
€ 215,00

Fronsac Passion de Magondeau 2018

Frankrijk, Bordeaux
€ 26,95

Pomerol Ch. l'Eveche

Frankrijk, Bordeaux merlot, cabernet franc +
€ 34,95
Sluiten menu