Facebook
Wij gebruiken cookies. Akkoord

Château Cos d’Estournel behoort tot de betere Deuxième Grands Crus Classés. Het domein is gelegen in Saint-Estèphe aan de linkeroever van de Gironde in Bordeaux. De oorspronkelijke eigenaar Louis Gaspard d’Estournel was een excentriekeling. Zijn bijnaam ‘De Maharadja van Saint-Estèphe’ kreeg hij vanwege zijn château, dat een uitzonderlijke façade heeft in Indiase stijl. Een afbeelding van het kasteel vind je nog altijd terug op de etiketten van alle wijnen van Cos d’Estournel.

Vandaag de dag is het domein in handen van de steenrijke Michel Reybier. Hij renoveerde het Château en investeerde in moderne technieken, waaronder een kelder waarbij de wijn volledig op zwaartekracht het volledige vinificatieproces doorloopt. De naam Cos komt uit de 19e eeuw en verwijst naar een lokaal woord dat gebruikt werd voor de beschrijving van een "stenige heuvel".

Chateau Cos d'Estournel is zonder twijfel een van de beste producenten in de Medoc. De wijn is echt bedoeld om te ouderen. Op deze manier ontwikkelt het unieke en sensuele karakter van deze wijn zich verder. Cos d'Estournel is buitengewoon complex, elegant en bezit magnifieke tannines. Decanteer de wijn en serveer hem iets koeler dan normaal (circa 15 °C). De wijn heeft een intense dieprode kleur. In geur en smaak zwarte bessen, pruimen, chocolade en tabak.

Volle en vlezige smaak met kruiden en wat vanille. Serveer bij gerechten waarin veel rijpheid zoals gestoofd of geroosterd rund- of lamsvlees. Cos d'Estournel combineert ook goed met rijke pasta’s met bijvoorbeeld wildzijn. Deze wijn heeft een relatief hoog percentage merlot voor wijnen van de Haut-Médoc. Dit verklaart het meer vlezige karakter.

St. Estephe Ch. Cos d'Estournel

€ 235,00
Klik en bestel

Specificaties

Stijl Gestructureerd, Rijp, Vol
Aroma's Blauwe bes, Ceder, Leer
Regio Frankrijk, St. Estephe
Druif cabernet sauvignon, merlot
Oogstjaar 2005

St. Estephe Ch. Cos d'Estournel als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel 076 521 8125

Sluiten menu