Facebook
Wij gebruiken cookies. Akkoord

De Bordeaux is ontegenzeggelijk het beroemdste wijngebied ter wereld. Grote namen als Petrus, Cheval-Blanc, Yquem en Lafite Rothschild doen de harten van miljoenen wijnliefhebbers in alle uithoeken van onze aardbol sneller kloppen. Met name de rode bordeauxwijnen gelden als referentie voor de hele wereld. De wijnstreek Bordeaux heeft een aanzienlijke omvang en het totale wijngaardareaal bestrijkt een gebied zo groot als de provincie Utrecht. Het grenst aan de rivieren Garonne, Dordogne en de Gironde. De linkeroever is het gebied van de Médoc, waarbinnen vooral de Haut-Médoc met zijn zes gemeente-appellations een bijzondere plaats inneemt. Denk aan de illustere châteaus en hun felbegeerde Grands Crus Classés uit gemeentes als Pauillac, Saint-Julien of Margaux.

Château du Glana werd gebouwd in 1870 door een vooraanstaand architect uit Blaye, M. Cayx. Op dat moment was de wijngaard slechts 5ha groot. In 1961 koopt Gabriel Meffre Ch. du Glana en in de daaropvolgende jaren vergroot hij de oppervlakte tot 43ha door de aankoop van verschillende percelen van Ch. Lagrange, 3ième Cru Classé. Vandaag de dag zijn het Ludovic en Julien Meffre, zonen van Jean-Paul Meffre die sinds 1999 opmerkelijke investeringen deden in de gebouwen, vatenkelder en de wijngaard. Ze deden tevens beroep op Denis Dubourdieu voor de vinificatie. 40% van de opbrengst gaat in de eerste wijn.

Een elegante en volle wijn, met in de neus, bramen, frambozen en zoethout. De smaak is vol en ‘warm’ door de rijpheid en kruiderij.

St. Julien Chateau du Glana

€ 37,50
Klik en bestel

Specificaties

Stijl Fruitrijk, Vol, Stoer
Aroma's Blauwe bes, Ceder, Tabak
Regio Frankrijk, St. Julien
Druif cabernet Sauvignon, merlot
Oogstjaar 2012

St. Julien Chateau du Glana als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel 076 521 8125

Sluiten menu