Facebook
Wij gebruiken cookies. Akkoord

Louis Chèze, gestart in 1978 met 1 hectare wijngaard in Saint-Joseph, bezit momenteel 70 ha, waarvan 51 ha syrah, 4 ha marsanne en 15 ha viogner waarvan 4 ha in Condrieu. Andere wijnen die Louis Chèze produceert zijn: Côte Rôtie, Cornas, St. Joseph rood en wit en diverse IGP-wijnen van uitmuntende kwaliteit. Daarnaast is Louis Chèze actief met twee andere wijnboeren in een samenwerking: Les Vignobles de Seyssuel. Zij bezitten op de oostelijke Rhône oever wijngaarden ten noorden van de stad Vienne, dus buiten de officiële Rhône-appellaties. In de Romeinse tijd kwamen hier beroemde wijnen vandaan, in 1883 kwam er een eind aan de wijnbouw door de phylloxera plaag. Ruim 100 jaar later zijn deze dus herbeplant met o.a. syrah en viognier. Deze wijnen moeten gaan concurreren met de beroemde Côte-Rôtie en Condrieu wijnen. De resultaten zijn veelbelovend. Alle wijnen van Louis Chèze zijn van zeer hoogstaande kwaliteit, 20% wordt verkocht in de export.

De druiven worden handmatig geoogst waarbij in de wijngaard al een eerste selectie plaatsvindt. In kleine kratjes van 30 kilo worden de druiven naar de wijnmakerij gebracht waar een 2e selectie plaatsvindt op de ‘table de tri’. Hierna volgt het ontstelen en een laatste selectie op een vibrerende band. De schilweking en gisting vindt plaats in temperatuur gereguleerde cuves met een kleine inhoud, de malolactische gisting gebeurt op eikenhouten vaten. De jonge wijn rijpt ongeveer 8 maanden op barriques van 3 tot 4 jaar oud waarna er zonder te filteren wordt gebotteld.

Volrood met een zweem violet. Licht bloemig in geur met wat peper en leer. Zuivere en evenwichtige smaak, rond met veel bessigheid, specerijen en een lichte houtondersteuning.

Syrahvissante Louis Cheze

€ 14,95
Klik en bestel

Specificaties

Stijl Aromatisch, Kruidig, Vol
Aroma's Blauwe bes, Cacao, Peper
Regio Frankrijk, Rhone
Druif syrah
Oogstjaar 2020

Syrahvissante Louis Cheze als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel 076 521 8125

Gerelateerde producten

Coudoulet de Beaucastel Magnum

Frankrijk, Rhone syrah, cinsault +
€ 55,00

Saint Joseph Rouge Ro-Ree Louis Cheze

Frankrijk, Rhone syrah
€ 28,95

Cote Rotie Bellissima Louis Cheze

Frankrijk, Rhone syrah
€ 57,95

Crozes Hermitage Michel Poinard

Frankrijk, Rhone syrah
€ 22,50

Chateau de Beaucastel Chateauneuf du Pape

Frankrijk, Rhone syrah, grenache +
€ 110,00
Sluiten menu