Facebook
Wij gebruiken cookies. Akkoord

De regio Dão is door de bergen van Caramulo, Montemuro, Buçaco en Estrela beschermd tegen de wind. Deze geografische omstandigheden zijn uitstekend voor de productie van wijnen. Caminhos Cruzados is door Paulo Santos in 2012 gestart. Hij zag de generaties voor hem alleen de druiven aan de wijncoöperatie van Nelas leveren, daarom is hij in 2012 samen met zijn dochter met het produceren van zijn eigen druiven begonnen. Het is hun missie om de traditie en de waarden van hun familiewijngaard Quinta Teixura te behouden. De wijngaarden in deze regio zijn gelegen, op een hoogte tussen de 400 en 700 meter, in de hooglanden van leisteen en granieten bodem. Dit resulteert in een productie van volle wijnen die lang bewaard kunnen worden.

Een hele prettige blend van touriga nacional, alfrocheiro, tinta roriz. Het fruit wordt al geselecteerd in de wijngaard door de handmatige oogst. Om de druiven niet te beschadigen tijdens het transport naar de kelder worden transportmandjes gebruikt van maximaal 15 kg.

In de kelder worden de drie druivensoorten separaat gevinifieerd, waarna de finale blend wordt gemaakt die vervolgens 12 maanden rijping krijgt op 2e en 3e jaars Franse barriques. In de neus veel kersen, pruimen en cassis tonen met een hint vanille. Volle, maar elegante wijn met lengte en balans!

Terras de Santar Reserva Dao

€ 10,50
Klik en bestel

Specificaties

Regio Portugal, Dao
Oogstjaar 2013

Terras de Santar Reserva Dao als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel 076 521 8125

Gerelateerde producten

Titular Alfrocheiro Dao

Portugal, Dao
€ 19,95
Sluiten menu