Facebook
Wij gebruiken cookies. Akkoord

Uruguay is misschien klein in vergelijking met zijn Goliath-buren (Argentinië en Brazilië), maar vanwege zijn gebrek aan omvang maakt het de verscheidenheid goed. Uruguay heeft maar liefst 99 geclassificeerde grondsoorten en heeft wijngebieden die variëren van rotsachtige kustheuvels tot vochtige pampa. Het gematigde Zuid-Atlantische klimaat is van nature geschikt voor wijnbouw. De gemiddelde temperatuur is 16 graden Celsius met zeer uitgesproken seizoenen. Koude winters, warme zomers en belangrijke temperatuurvariaties tussen dag en nacht verbeteren de kwaliteit van de wijn. Doordat de wijngaarden aan de kust liggen, profiteren ze ook van de zachte zilte zeelucht.

Dicht bij Montevideo zit Terrazul op het 34e Parallel-zuiden, zodat de wijngaard op dezelfde breedtegraad zit als de beste New World-wijngebieden, zoals Argentinië, Chili en Australië.

Met een 30 hectare wijngaard, een uur rijden van Montevideo is het Terrazul team geleid door de Franse oenoloog Didier Cornillon stevig geworteld in het lokale landschap. Naast klei en zeer organische grond profiteert de Terrazul wijngaard van het heuvelachtige plaatselijke landschap, dat de natuurlijke afwateringsomstandigheden biedt die zo belangrijk zijn voor de kwaliteit van de wijnstokken. De wijngaard werd oorspronkelijk in 1990 geplant.

De wijn is diep donker rood van kleur met tonen van ceder en viooltjes in de neus. De wijn heeft een mooie balans tussen de tannines, een zekere kruidigheid en rijp fruit als pruimen en zwarte bessen.

Door de stoere tannines verdient Terrazul wel tegenspel in de vorm van harde koekazen of een lekkere stoofschotel!

TerraZul Tannat Uruguay

€ 10,95
Klik en bestel

Specificaties

Stijl Fruitrijk, Stoer, Vol
Aroma's Blauwe bes, Bloemig, Pruim
Regio Uruguay, Montevideo
Druif tannat
Oogstjaar 2019

TerraZul Tannat Uruguay als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel 076 521 8125

Sluiten menu