Facebook
Wij gebruiken cookies. Akkoord

Familiewijnhuis Clos des Roques is gevestigd in de Minervois, in de kleine appellation La Livinière. Het huis is in handen van de familie Gastou, die de druiven van oudsher levert aan de plaatselijke coöperatie. In 2001 besluiten Nelly en Christian Gastou dat het anders moet. De kwaliteit van de druiven van met name de oude wijnstokken is zo goed, dat ze er hun eigen wijnen van willen gaan maken. Samen met oenoloog Claude Serra zetten ze het traject in richting biologische wijnbouw, om de oude stokken en de unieke terroir zo goed mogelijk te bewaren en de kwaliteit van de wijnen te verbeteren. Langzaam maar zeker groeit het huis. De familie koopt omliggende wijngaarden en focust zich volledig op biologische wijnbouw. Rondom de wijngaarden worden eikenbomen, olijfbomen en fruitbomen aangeplant om zo de biodiversiteit te vergroten. Het huis bezit verschillende wijngaarden die variëren in hoogte, ligging, bodem en klimaat. Ieder druivenras staat aangeplant op de meest passende plek, zodat de familie het maximale uit het karakter van de druif en het gebied in de wijnen kan laten zien.

De Terre des Roques is een sappige, fruitige wijn. De druiven groeien in de wijngaarden rondom het plaatsje Cesseras, waar het wijnhuis is gevestigd. Het warme klimaat en de gunstige ligging ten opzichte van de zon zorgen ervoor dat de druiven maximaal kunnen rijpen. De bodem bestaat uit klei en zandsteen en is rijk aan kalk. Dit zorgt voor een mooie frisheid in de wijn.

De Terre des Roques heeft een perfecte balans tussen zonnig fruit, concentratie, frisheid en zachte tannines. Je proeft sappige kersen, aangevuld met kruidige tonen van balsamico, tapenade en een vleugje rokerigheid.

Terre des Roques Famille Gastou

€ 9,50
Klik en bestel

Specificaties

Stijl Fruitrijk, Vol, Kruidig
Aroma's Blauwe bes, Kers, Specerijen
Regio Frankrijk, Languedoc
Druif grenache, syrah +
Agricultuur biologisch
Oogstjaar 2018

Terre des Roques Famille Gastou als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel 076 521 8125

Biologisch

Gerelateerde producten

Gres d'Or Rouge

Frankrijk, Languedoc grenache, carignan +
€ 7,25

l'Ostal Cazes Estibals Minervois

Frankrijk, Languedoc syrah, grenache +
€ 14,50

Villa Closalis Reserve Speciale Rouge

Frankrijk, Languedoc carignan, grenache +
€ 8,95
Sluiten menu