Facebook
Wij gebruiken cookies. Akkoord

De provincie Rioja, met Logroño als hoofdstad, ligt in het noordoosten van Spanje. Het beslaat drie provincies: Rioja, Alava en Navarra. De naam komt van een riviertje, de Rio Oja.

Het wijnbouwgebied Rioja ligt langs de rivier de Ebro en is onderverdeeld in drie districten: Baja, Alta en Alavesa. Baja heeft een mediterraan klimaat met gemiddeld meer zon en hogere temperaturen dan Alta en Alavesa (Atlantische invloed). De druiven worden hier rijper. Alta en Alavesa hebben de beste kwaliteit. Saillant detail: Alavesa ligt niet in Rioja, maar in het Baskenland. Alta en Alavesa liggen beide in het hoogst gelegen en koelste deel van de Rioja en hebben uitstekende bodems met klei en kalk.

In stad van Haro is de López de Heredia Viña Tondonia, de oudste in de stad en een van de eerste drie van La Rioja. De strategische ligging van de wijngaarden, de uitzonderlijke kwaliteit van de plantages en de gebruikte rassen, de perfect aangevuld door een bijzondere architectuur. De wijnen zijn echte iconen van de Spaanse wijnbouw.

De wijngaarden zijn gelegen op de rechteroever van de rivier de Ebro in Haro (Rioja Alta). De Tondonia wordt nog op een traditionele manier gemaakt waarbij gisting van het most met schillen wordt gedaan in grote eikenhouten vaten van 240ltr voor ongeveer 7 dagen. De tweede gisting vind plaats op bordeaux vaten en is relatief lang (tot zes maanden). Daarna rijpt de wijn voor ruim 6 jaar in gebruikte frans eiken waarna er nog enkele jaren flesrijping is voordat de Tondonia op de markt komt.

Vina Tondonia Reserve is een blend van 70% Tempranillo, 20% Garnacha en 10% Mazuelo en Graciano. Nadat de wijn is blootgesteld aan een flink portie zuurstof ontvouwt zich een fraai pallet aan geuren waarin kersen, leer en tabak als eerste naar voren komen. De wijn is vol, maar nergens log of zwaar en de smaak is fraai en evenwichtig.

Tondonia Tinto Reserva Rioja Bodegas Lopez de Heredia

€ 38,95
Klik en bestel

Specificaties

Stijl Vol, Elegant, Gestructureerd
Aroma's Blauwe bes, Ceder, Specerijen
Regio Spanje, Rioja
Druif tempranillo, garnacha +
Oogstjaar 2009

Tondonia Tinto Reserva Rioja Bodegas Lopez de Heredia als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel 076 521 8125

Gerelateerde producten

Rioja Valserrano Crianza

Spanje, Rioja tempranillo
€ 15,95

Casa Primicia Joven

Spanje, Rioja tempranillo
€ 9,75

Baron de Ley Graciano Tinto

Spanje, Rioja graciano
€ 17,95

Rioja Muga Reserva

Spanje, Rioja tempranillo, garnacha +
€ 25,95

Baron de Ley Finca Monasterio

Spanje, Rioja tempranillo, cabernet sauvignon +
€ 27,95
Sluiten menu