Facebook
Wij gebruiken cookies. Akkoord

Houtgelagerd gedurende 10 maanden in nieuwe Bulgaarse eiken. Een mooie volle kleur, complexe en multi-gelaagde aroma's van tabaksbladeren, donkere chocolade, donker fruit en vanille toetsen. Uniquato heeft een perfect gebalanceerde, zachte en delicate smaak en een lange elegante afdronk.

De wijngaarden van Damianitza Winery bevinden zich in zuidwest Bulgarije en zijn gevestigd in de Struma vallei. Een stukje Bulgarije waar de natuur wonderschone en maagdelijke indrukken achterlaat. Klimatologisch gezien heeft het hier veel weg van het mediterrane klimaat. Eigenaar Philip Harmandjiev heeft in 1998 Damianitza geprivatiseerd en kwam er in aanraking met het fenomeen van een typisch Bulgaars wijnbedrijf ; verouderde apparatuur, hoge rendementen per hectare en de bijbehorende voorraad van middelmatige tot slechte kwaliteiten. De wijngaarden en het domein zijn helemaal gemoderniseerd en de high-tech vinificatie werd ter hand genomen. Ook werde de beste barriques van Franse eik aangekocht en Ivo Todorov werd als wijnmaker aangenomen op de “nieuwe start” te begeleiden. Na zijn ervaring als wijnmaker in Duitsland, Frankrijk, Italië, Australië en Nieuw Zeeland was dit voor hem de kans om terug te keren naar zijn thuisland om er iets moois te beginner. Damianitza telt 46 hectare en hier ligt de focus op de inheemse druivenrassen. Wat een boegbeeld voor de Bulgaarse wijn! En dan ook nog biodynamisch. Ambitieus en met passie. Rubin is een druivenras dat is ontstaan door de kruising van de Syrah en de Nebbiolo. De wijnen onderscheiden zich door hun donkerrode kleur, extraheerbaarheid en goede, harmonische smaak met nuancen van bosbessen, bramen en viooltjes. De wijnen hebben een goed rijpingspotentieel.

De Rubin is alleen te vinden in Bulgarije. De kruising vond al plaats in 1944, maar het duurde nog tot 1961 voordat het resultaat internationaal erkend werd als een nieuwe druivenras. Het druivenras rubin werd in 1944 gecreëerd in Bulgarije door een kruising van de variëteiten syrah en nebbiolo.

Uniqato Rubin

€ 16,95
Klik en bestel

Specificaties

Stijl Gestructureerd, Vol, Kruidig
Aroma's Blauwe bes, Leer, Tabak
Regio Bulgarije, Struma
Druif rubin
Oogstjaar 2017

Uniqato Rubin als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel 076 521 8125

Gerelateerde producten

Logodaj Melnik 55

Bulgarije, Struma melnik
€ 14,50
Sluiten menu