Facebook
Wij gebruiken cookies. Akkoord

In het groene hart van Italië ligt Abruzzo, waar in de Romeinse tijd zwijnen zwierven en waar het nu bezaaid is met nationale parken vol natuurpracht, waarin zelfs wilde dieren als wolven en bruine beren rondlopen. De kleine wijngaarden van Valle Reale liggen tegen de uitlopers van de Zuidelijke Apennijnen, op een hoogte die kan variëren van 150 tot 450 meter boven de zeespiegel. Hier razen ’s winters ijzige winden vanaf de Gran Sasso door de vallei die is uitgesleten door rivieren als de Popoli en de Pescara. De vallei, een oase van pure natuur, wordt beschermd door strenge omgevingswetten maar bovenal door de afwezigheid van veel menselijke activiteit, behalve dan dat de omstandigheden voor de druiventeelt hier subliem zijn.

Valle Reale beschikt over druiven van vijf biologisch beheerde wijngaarden, waaronder een historische wijngaard en dito cuverie annex -kelder die al in 1300 werd gebruikt door Benedictijner monniken. Sommige van de wijngaarden liggen zo hoog dat de pluk relatief laat kan plaatsvinden, en sommige wijnen hiervan verdienen een lange rijping op de fles. Andere liggen iets lager, maar ook hier geen (over)rijpe wijnen die je wel in de kuststreek van de Abruzzen kunt vinden, maar op zeer stenige, zandrijke bodems gegroeide frisse, fruitrijke en mineralige wijnen.

De druiven voor deze montepulciano komen van zowel de wijngaarden in Popoli als in Capestrano. Deze twee gebieden hebben verschillende klimatologische profielen, aangezien de vallei van Ofena – Capestrano in de zomer bijzonder warm is in vergelijking met Popoli. Terwijl het Capestrano-gebied druiven produceert die meer gestructureerde wijnen geeft, biedt Popoli de complexiteit van aroma’s. Zelfs als de twee gebieden verschillende bodems hebben, kenmerkt de steenachtige component, typisch voor berggebieden, beide wijngaarden. In Capestrano heeft de grond de neiging om meer slibrijk te zijn en daarom minder drainerend. In beide klimatologische omstandigheden rijpt de montepulciano-druif heel langzaam en behoudt hij de goede zuurgraad en tonen van klein rood fruit.

Het sap ondergaat een spontane vergisting op rvs cuves en rijpt daarna nog een jaar op de lie. Het resultaat is een gulle, stoere rode wijn met klein bosfruit en heeft een krachtige, ronde smaak met prachtige, expressieve zuren.

Valle Reale Montepulciano d'Abruzzo

€ 18,50
Klik en bestel

Specificaties

Stijl Fruitrijk, Gestructureerd, Sappig
Aroma's Kers, Blauwe bes, Specerijen
Regio Italie, Abruzzen
Druif montepulciano
Agricultuur biologisch-vegan
Oogstjaar 2021

Valle Reale Montepulciano d'Abruzzo als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel 076 521 8125

Biologisch

Gerelateerde producten

Corte Fiore Lupi Reali

Italie, Abruzzen montepulciano
€ 13,25

Valle Reale Montepulciano "Vigneto di Popoli"

Italie, Abruzzen montepulciano
€ 39,50
Sluiten menu