Facebook
Wij gebruiken cookies. Akkoord

Niet ver van Montpellier, aan de voet van het kalksteenmassief Larzac, liggen verspreid over de vier dorpen Arboras, Jonquières, Saint-Guiraud en Saint-Saturnin de Lucian zo’n 760 hectares aan wijngaarden. Het is laagland hier, variërend van 100 meter bij Jonquières tot 300 meter bij Arboras, maar levert dankzij de bodem en de mediterrane invloed vele interessante micro-terroirs. De wijnproductie in Saint-Saturnin is al bekend vanaf de 9e eeuw, toen er tevens olijfolie en zelfs zijde vandaan kwamen. Olijfolieproductie vind je overigens nog in de regio, op zeer kleine schaal ten noorden van Montpellier.

De druiven groeien in wijngaarden aan de voet van Séranne en de Mont Baudille in wijngaarden omringd door olijfbomen. Het klimaat is hier warm en droog. De druivenstokken staan aangeplant op hellingen van klei en kalksteen. Al in de wijngaard worden de druiven geselecteerd die in deze wijn worden verwerkt.

Een rijpe, intens fruitige Syrah, met uitnodigende aroma’s van klein rijp rood fruit zoals aardbeien en frambozen. Krachtig en vol van smaak met een goede balans tussen rijp fruit, tannines en elegante zuren.

Villa Victoire Syrah

€ 9,95
Klik en bestel

Specificaties

Stijl Fruitrijk, Sappig, Rond
Aroma's Blauwe bes, Kers, Peper
Regio Frankrijk, Midi
Druif syrah
Oogstjaar 2021

Villa Victoire Syrah als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel 076 521 8125

Gerelateerde producten

Mosaique Rouge Delafont

Frankrijk, Midi syrah, grenache +
€ 12,95

Chemin de Geants Rouge

Frankrijk, Midi merlot
€ 10,95

Beaurempart Rouge

Frankrijk, Midi cabernet sauvignon, merlot
€ 10,45

Laborie Rouge

Frankrijk, Midi carignan
€ 6,75

Delafont Pic Saint Loup

Frankrijk, Midi syrah, mourvèdre, grenache
€ 24,95
Sluiten menu