Facebook
Wij gebruiken cookies. Akkoord

De provincie Rioja, met Logroño als hoofdstad, ligt in het noordoosten van Spanje.

De naam komt van een riviertje, de Rio Oja. Het wijnbouwgebied Rioja ligt langs de rivier de Ebro en is onderverdeeld in drie districten: Baja, Alta en Alavesa. Baja heeft een mediterraan klimaat met gemiddeld meer zon en hogere temperaturen dan Alta en Alavesa (Atlantische invloed). De druiven worden hier rijper. Alta en Alavesa hebben de beste kwaliteit. Saillant detail: Alavesa ligt niet in Rioja, maar in het Baskenland. Alta en Alavesa liggen beide in het hoogst gelegen en koelste deel van de Rioja en hebben uitstekende bodems met klei en kalk. De voornaamste druif is de tempranillo. Er zijn naast tempranillo vrij veel druivenrassen toegestaan, maar meestal wordt hij aangevuld met garnacha en in mindere mate met graciano en mazuelo. Kenmerkend voor Riojawijnen is de lange rijping op eikenhouten vaten en de bijbehorende smaak van vanille. Het gebruik van barricas (vaten met een inhoud van 225 liter) werd in de negentiende eeuw overgenomen van Bordeaux, zij het dat in Rioja vooral vaten van Amerikaans eikenhout gebruikt worden. Amerikaans eikenhout geeft zoetere aroma’s af dan Frans eikenhout en dat proef je duidelijk in de wijnen terug. De wijnen zijn over het algemeen vrij zacht en rijp, afhankelijk van de duur van de rijping en of je dus een crianza, reserva of gran reserva te pakken hebt.Rioja kent echter een veelheid aan wijnstijlen en lang niet alle wijnen rijpen jarenlang in houten vaten.

Viña Pomal is ijn beurt de oudste en bekendste wijn van Bodegas Bilbaínas. Dit wijndomein werd in 1901 opgericht in de buurt van het beroemde Haro Station Disctrict door twee zakenlui uit Bilbao, vandaar de naam. Omdat de eerste oogst in 1904 uit de wijngaard Pomal kwam, werd de wijn ook Viña Pomal gedoopt. Bodegas Bilbaínas is tegenwoordig het grootste wijndomein in Haro met 250 ha wijngaard in eigen bezit. Viña Pomal blijft de traditie van Rioja trouw met rijping op barriques (225 l) van Amerikaanse eik. De wijnen van Viña Pomal en Bodegas Bilbaínas worden gemaakt door de vakkundige handen van de enthousiaste oenologe-wijnmaker Mayte Calvo de la Banda.

18 maand rijping op kleine eiken vaten (waarvan 20% nieuw). Intense neus van rood en zwart fruit met tonen van vanille, kruidnagel en cacao. Elegante aanzet, volle en zachte middenmond en een verfijnde structuur. Een lange afdronk die zacht nazindert zoals dat alleen bij grote Rioja’s het geval is. Heerlijk te combineren met gegrild rood vlees, kleinwild, stoofschotels, belegen kazen met harde korst of gewoon bij het haardvuur

Vina Pomal Reserva Rioja 7mei

€ 19,95
Klik en bestel

Specificaties

Stijl Aromatisch, Rond, Elegant
Aroma's Blauwe bes, Ceder, Specerijen
Regio Spanje, Rioja
Druif tempranillo
Oogstjaar 2015

Vina Pomal Reserva Rioja 7mei als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel 076 521 8125

Gerelateerde producten

Rioja Baron de Ley Gran Reserva

Spanje, Rioja tempranillo
€ 23,75

Rioja Valserrano Reserva

Spanje, Rioja
€ 20,75

Casa Primicia Joven 7mei

Spanje, Rioja tempranillo
€ 9,75

Rioja Baron de Ley Club Privado

Spanje, Rioja tempranillo
€ 9,25

Rioja Valserrano Crianza 7mei

Spanje, Rioja tempranillo
€ 14,95
Sluiten menu