Facebook
Wij gebruiken cookies. Akkoord

Bulgarije is één van de oudste wijnlanden ter wereld. Al duizenden jaren voor Christus was men hier bezig met wijn maken. Nog de Thrakiers, die meer dan 3000 jaar geleden al in deze streek woonden, legden de basis voor de hedendaagse wijncultuur in het land. Het waren de Grieken en de Romeinen die voor de verspreiding van de wijncultuur in het grootste deel van Europa hebben gezorgd.

Mavrud is een traditioneel Bulgaars rood wijndruivenras. Het is een van de oudste en beschouwd als een van de waardevolste plaatselijke rassen van de hoogste kwaliteit. De wijn van Mavrud heeft een diepe robijnrode kleur, voldoende gehalte van tannines en zuren en een specifieke en heel aangename geur met tonen van bramen en rijpe moerbeien. Deze wijn ontwikkelt zich voortreffelijk in contact met eikenhout waardoor hij een rijk, complex aroma en een diepe, harmonische smaak verkrijgt. De Mavrud wijnen hebben een goed verouderingspotentiaal.

De Vinica is een zeer ambitieuze en succesvolle rode wijn, die gemaakt is van het karakteristieke Bulgaarse druivenras mavrud. Deze vernieuwende wijn is gemaakt door de druiven na de oogst twee tot drie maanden lang op een rek te laten drogen, wat niet vaak voorkomt in Bulgarije. Dit is gebruikelijke methode die wordt toegepast bij de productie van Amarone in Noordoost-Italië. De Vinica Mavrud rijpt vervolgens gedurende 9 maanden in nieuwe bulgaarse eiken barriques. Sinds 2010 worden de eigen wijngaarden van Zagreus Winery geteeld volgens de Europese normen voor biologische landbouw en met de oogst 2013 zijn alle wijnen biologisch gecertificeerd.

Vinica Mavrud

€ 19,50
Klik en bestel

Specificaties

Stijl Aromatisch, Rijk, Warm
Aroma's Blauwe bes, Ceder, Specerijen
Regio Bulgarije, Tracie
Druif mavrud
Agricultuur biologisch
Oogstjaar 2017

Vinica Mavrud als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel 076 521 8125

Gerelateerde producten

Ares Red Neragora

Bulgarije, Tracie merlot, mavrud
€ 10,45
Sluiten menu