Facebook
Wij gebruiken cookies. Akkoord

Wijnbouw in Australië vindt enkel plaats aan de zuidkant van het continent. Grof gezegd wordt er ten noorden van Sidney aan de oostkust en Perth aan de westkust geen wijnbouw meer bedreven. Met de alsmaar groeiende kennis en kunde van de wijnbouwers, wordt de regionale herkomst van Australische wijn steeds belangrijker. Zo smaakt Shiraz uit de wijnstreek Barossa heel anders dan die uit McLaren Vale of Coonawarra. Tegelijk ontwikkelt ieder wijngebied zijn eigen specialisme, van intens fruitige Riesling tot kelderwaardige Cabernet Sauvignon.

De regio Riverina rondom de plaats Griffith werd rond 100 jaar geleden voor de wijnbouw ontsloten. In 1912 werden de eerste irrigatiekanalen gebouwd en tegelijkertijd de eerste wijnstokken geplant. Het waren vooral Italiaanse migranten, die hier vergelijkbare omstandigheden als in hun thuisland aantroffen en de wijnbouw ontwikkelden.

In 1945 kocht het echtpaar Calabria zijn eerste kleine fruitplantage in de regio. Gedreven door het verlangen naar een glas zelfgemaakte wijn aan het einde van de dag ging hij wijnstokken planten. Vandaag staat Calabria Family Wines bekend om de hoogste kwaliteitseisen.

Kenmerkende aroma’s van pruimenvruchten met ondertonen van verse bessen.De blend maakt gebruik van de unieke samenhang tussen de tannines en drijfkracht van de cabernet sauvignon enerzijds en de zachte eigenschappen van de merlot anderzijds.

LEKKER BIJ

Een perfecte begeleider van pasta met rode saus, antipasti en roastbeef.

Whistling Duck Calabria Red

€ 7,45
Klik en bestel

Specificaties

Stijl Aromatisch, Fruitrijk, Sappig
Aroma's Aardbei, Kers, Pruim
Regio Australië, Riverina
Druif cabernet sauvignon, merlot
Oogstjaar 2018

Whistling Duck Calabria Red als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel 076 521 8125

Gerelateerde producten

Calabria Estate Three Bridges

Australië, Riverina durif
€ 20,95
Sluiten menu