Facebook
Wij gebruiken cookies. Akkoord

Adelaide Hills, South Australia - Deze regio is verantwoordelijk voor de hoofdmoot van de wijnproductie in Australië. Het is tevens het thuis van veel van 's werelds oudste wijnranken. De oude wijnranken in Zuid-Australië's Barossa Valley, McLaren Vale, Clare Valley en Adelaide Hills hebben dankzij hun geïsoleerde ligging de grote phylloxera plaag overleefd aan het einde van de 19e eeuw, die verantwoordelijk was voor het wegvagen van het merendeel van de wijnranken in Europa, Noord-Amerika en de Australische Oostkust. Topgebieden hier zijn de Barossa Valley, Eden Valley, Clare Valley, Adelaide Hills, McLaren Vale, Padthaway en Coonawarra.

Klein, maar beroemd domein. Een boutique winery van formaat. Hun prestigewijn, The Angelus, moest op last van Château l'Angelus in Bordeaux haar naam wijzigen in Dead Ringer. Dit bedrijf wordt de laatste jaren steevast genoemd in de top van Australië en ontvangt de ene medaille na de andere. Nu komen ook de kleinschalig geproduceerde wijnen naar Nederland met een uitzonderlijke prijs-kwaliteit verhouding. De Catapult bijvoorbeeld, The 12th Man of wat te denken van de briljante, zacht roze Muscat?

Uit de Adelaide Hills waar een relatief wat koeler klimaat heerst (hoger gelegen en zeebries) komt deze aangename en elegante Shiraz. Helder paarsrood van kleur, kruidig donker bessen- en kersenfruit met een vleugje hout in de neus. Strakke sappige aanzet met licht-, en donker rood fruit, van pruimen en bramen naar kers en framboos, een lekkere kruidigheid, frisse zuurgraad en tinkelende tannines . Fijne kruiden- en houtbittertjes, spicy! Mooie spanningsboog van lichtvoetig en sappige start naar een lange afdronk vol fruit en kruidigheid op het eind. Niet zwaar en log, maar levendig en sappig. Wirra Wirra slaagt er andermaal in om een subtiele wijn in Europese stijl te maken. Mooi!

Wirra Wirra Adelaide Shiraz

€ 10,95
Klik en bestel

Specificaties

Stijl Fruitrijk, Sappig, Kruidig
Aroma's Blauwe bes, Peper, Pruim
Regio Australie, Adelaide Hills
Druif shiraz
Oogstjaar 2019

Wirra Wirra Adelaide Shiraz als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel 076 521 8125

Sluiten menu