Facebook
Wij gebruiken cookies. Akkoord

Adelaide Hills, South Australia - Deze regio is verantwoordelijk voor de hoofdmoot van de wijnproductie in Australië. Het is tevens het thuis van veel van 's werelds oudste wijnranken. De oude wijnranken in Zuid-Australië's Barossa Valley, McLaren Vale, Clare Valley en Adelaide Hills hebben dankzij hun geïsoleerde ligging de grote phylloxera plaag overleefd aan het einde van de 19e eeuw, die verantwoordelijk was voor het wegvagen van het merendeel van de wijnranken in Europa, Noord-Amerika en de Australische Oostkust. Topgebieden hier zijn de Barossa Valley, Eden Valley, Clare Valley, Adelaide Hills, McLaren Vale, Padthaway en Coonawarra.

Klein, maar beroemd domein. Een boutique winery van formaat. Hun prestigewijn, The Angelus, moest op last van Château l'Angelus in Bordeaux haar naam wijzigen in Dead Ringer. Dit bedrijf wordt de laatste jaren steevast genoemd in de top van Australië en ontvangt de ene medaille na de andere. Nu komen ook de kleinschalig geproduceerde wijnen naar Nederland met een uitzonderlijke prijs-kwaliteit verhouding. De Catapult bijvoorbeeld, The 12th Man of wat te denken van de briljante, zacht roze Muscat?

Australiërs geven rare namen aan wijnen, zoals deze en die heet dus Catapult. Een oud 'fantasie' idee om met een middeleeuwse Catapult wijnflessen naar de buren en omgeving te schieten zodat iedereen maar overtuigd zou raken van al het moois wat er in die fles van Wirra Wirra zat en zodoende ook bewust zou kunnen worden hoe rijk en genereus de eigen streek en bodem is. Van de hoger (en dus koeler) gelegen hellingen. Pas op! Daar gaat ie! Donker robijnrood, geparfumeerd neus. Cassisfruit, mint en vanilletonen schieten je neusgaten in. Ferme aanzet, warm en zwoel, donkere bessen, frisheid (aalbes) kruidigheid, zachte mondgevoel, veel materie, chocola en ook weer die frisheid, komt door dat beetje viognier wat er in zit. Subtiele stevigheid in het glas.

Wirra Wirra Catapult Shiraz

€ 17,50
Klik en bestel

Specificaties

Regio Australie, McLaren Vale
Oogstjaar 2017

Wirra Wirra Catapult Shiraz als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel 076 521 8125

Gerelateerde producten

Wirra Wirra RSW Shiraz

Australie, McLaren Vale
€ 42,50
Sluiten menu