Facebook
Wij gebruiken cookies. Akkoord

Adelaide Hills, South Australia - Deze regio is verantwoordelijk voor de hoofdmoot van de wijnproductie in Australië. Het is tevens het thuis van veel van 's werelds oudste wijnranken. De oude wijnranken in Zuid-Australië's Barossa Valley, McLaren Vale, Clare Valley en Adelaide Hills hebben dankzij hun geïsoleerde ligging de grote phylloxera plaag overleefd aan het einde van de 19e eeuw, die verantwoordelijk was voor het wegvagen van het merendeel van de wijnranken in Europa, Noord-Amerika en de Australische Oostkust. Topgebieden hier zijn de Barossa Valley, Eden Valley, Clare Valley, Adelaide Hills, McLaren Vale, Padthaway en Coonawarra.

Klein, maar beroemd domein. Een boutique winery van formaat. Hun prestigewijn, The Angelus, moest op last van Château l'Angelus in Bordeaux haar naam wijzigen in Dead Ringer. Dit bedrijf wordt de laatste jaren steevast genoemd in de top van Australië en ontvangt de ene medaille na de andere. Nu komen ook de kleinschalig geproduceerde wijnen naar Nederland met een uitzonderlijke prijs-kwaliteit verhouding. De Catapult bijvoorbeeld, The 12th Man of wat te denken van de briljante, zacht roze Muscat?

De icoonwijn Dead Ringer (The Angelus in Australië) wordt gemaakt van druiven uit diverse wijngaarden. Deze worden per perceel apart gevinifieerd. Tot de assemblage ondergaan de wijnen 22 maanden opvoeding in (± 65% nieuwe) Franse barriques. Diep paars met een rood randje. Complexe neus van bessen, rabarber, gedroogde kruiden, cederhout (sigarenkistje), nootmuskaat, toffee, leer en gerookt hout. Gul, breed en lang, met stevige maar verfijnde tannines, zeer elegant.

Wirra Wirra Dead Ringer

€ 39,95
Klik en bestel

Specificaties

Regio Australie, Aidelaide
Oogstjaar 2014

Wirra Wirra Dead Ringer als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel 076 521 8125

Gerelateerde producten

Wirra Wirra Church Block

Australie, Aidelaide
€ 17,50

Wirra Wirra Dead Ringer Magnum

Australie, Aidelaide
€ 82,50
Sluiten menu