Facebook
Wij gebruiken cookies. Akkoord

Adelaide Hills, South Australia - Deze regio is verantwoordelijk voor de hoofdmoot van de wijnproductie in Australië. Het is tevens het thuis van veel van 's werelds oudste wijnranken. De oude wijnranken in Zuid-Australië's Barossa Valley, McLaren Vale, Clare Valley en Adelaide Hills hebben dankzij hun geïsoleerde ligging de grote phylloxera plaag overleefd aan het einde van de 19e eeuw, die verantwoordelijk was voor het wegvagen van het merendeel van de wijnranken in Europa, Noord-Amerika en de Australische Oostkust. Topgebieden hier zijn de Barossa Valley, Eden Valley, Clare Valley, Adelaide Hills, McLaren Vale, Padthaway en Coonawarra.

Klein, maar beroemd domein. Een boutique winery van formaat. Hun prestigewijn, The Angelus, moest op last van Château l'Angelus in Bordeaux haar naam wijzigen in Dead Ringer. Dit bedrijf wordt de laatste jaren steevast genoemd in de top van Australië en ontvangt de ene medaille na de andere. Nu komen ook de kleinschalig geproduceerde wijnen naar Nederland met een uitzonderlijke prijs-kwaliteit verhouding. De Catapult bijvoorbeeld, The 12th Man of wat te denken van de briljante, zacht roze Muscat?

R.S.W. Shiraz is een van de icoonwijnen van Wirra Wirra. RSW staat voor Robert Strangways Wigley (1864). Honderd jaar geleden heeft deze markante man en tevens beroemd cricketspeler wijnhuis Wirra Wirra opgericht. Deze wijn is een eerbetoon aan hem.

Bij Wirra Wirra wordt met zorgvuldigheid gewerkt én met oog voor de natuur. Dat proef je terug in deze indrukwekkende Shiraz. De shiraz-druiven groeien in het koele McLaren Vale aan stokoude wijnstokken. Alle percelen worden apart gevinifieerd. Na de blend volgt een opvoeding van 20 tot 22 maanden. Voor een groot deel in nieuwe Frans eiken vaten en een kleiner deel in Amerikaans eikenhout. In de neus overweldigend met zwart fruit en lichte tabak-tonen. Opvallend zachte aandronk, maar daarna komt de concentratie van diepzwart fruit, aroma’s van chocolade en mokka. Rijpe tannines en een lange afdronk. Erg indrukwekkend.

Fantastische combinatie met vlees de grill in combinatie met stevige gekruide saus. Bijvoorbeeld ribeye van de grill met paddenstoelen en rode uien of runderfilet met zachte polenta, wilde paddenstoelen en pecorino kaas. Ook lekker bij Pekingeend met hoisinsaus en spareribs van de grill met barbecuesaus.

Wirra Wirra RSW Shiraz

€ 42,50
Klik en bestel

Specificaties

Regio Australie, McLaren Vale
Agricultuur Biologisch
Oogstjaar 2016

Wirra Wirra RSW Shiraz als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel 076 521 8125

Gerelateerde producten

Wirra Wirra Catapult Shiraz

Australie, McLaren Vale
€ 17,50
Sluiten menu