Facebook
Wij gebruiken cookies. Akkoord

Château de La Grille als gebouw dateert uit de 15e eeuw en bleef eeuwenlang in handen van de Franse adel. Al sinds de 19e eeuw stond Château de La Grille bekendheid als de icoon-wijn van Chinon. De homogeniteit van het terroir gecombineerd met de strengste kwaliteitscriteria maken van Château de La Grille "de uitzondering van Chinon". Op de kalkachtige kleibodems van het 35 hectare tellende domein is alleen Cabernet Franc aangeplant; de stokken zijn hier gemiddeld zo’n 50 jaar oud.

De wijnen van Château de La Grille zijn direct herkenbaar aan de bijzondere fles, een replica van een 18e eeuwse champagnefles, wat al bij de eerste blik de toon zet voor de stijl en complexiteit van deze “luxe Chinon”. Toen Albert Gosset (Champagne) in 1951 het domein kocht werd de kwaliteit door diens investeringen in het wijnhuis almaar beter. Hij was naar verluidt ook degene die de markante flesvorm introduceerde. Tegenwoordig is het Château eigendom van Baudry Dutour. Christophe Baudry en Jean-Martin Dutour, ervaren wijnbouwers in Chinon, zijn gefocust op het behoud van de traditie en het terroir. Ze begonnen met de renovatie van het gebouwen, park en kasteel in zijn typische troubadourstijl.

Wijngaarden met gemiddeld 40 jaar oude stokken, nabij Chinon, zo’n 45 ten zuidwesten van Tours op een argilo-calcaire ondergrond (mengsel van zand en klei). De druiven van 100% cabernet franc ondergaan een rijping 2/3 maanden op de lies, met battonage (doorroeren van de lies), op stainless steel vaten. Na de botteling rijpt de rosé nog enkele maanden op fles in de kelders van het château.

De wijn kent een ongelooflijke finesse. In de neus, vers geplukt rijp rood fruit met een lichte hint van inkt en verse kruiden. In de mond zeer sappig, mineraal, met veel structuur en een verfrissende zuurgraad die doet denken aan vroeg geplukte frambozen.
Food: Gegrilde vis, salades, geroosterde groenten, gevogelte, garnalen, kreeft…

Chateau de la Grille Rose Chinon

€ 19,95
Klik en bestel

Specificaties

Stijl Droog, Elegant, Mineraal
Aroma's Framboos, Kers, Citrus
Regio Frankrijk, Loire
Druif cabernet franc
Agricultuur biologisch
Oogstjaar 2019

Chateau de la Grille Rose Chinon als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel 076 521 8125

Sluiten menu