Facebook
Wij gebruiken cookies. Akkoord

Domaine Cailhol Gautran wordt al 4 generaties geleid door de familie Gautran. In 1967 heeft Christian Gautran (de derde generatie) het domein uitgebreid. Hiervoor bestond het slechts uit 7 hectares en werd alles nog met de hand en met paarden bewerkt. Christian Gautran heeft nieuwe wijngaarden kunnen opbouwen en heeft toen ook zijn eerste tractor aangeschaft. In 1997 heeft hij een nieuwe kelder en domein gebouwd in het gehucht Cailhol aan de voet van de hoogvlakte van de Haut-Minervois in de Languedoc. De wijngaarden liggen in een straal van 3 kilometer om het domein heen.

Het doel van Christian Gautran was altijd om de traditionele waarden van het wijnmaken te herenigen met het gebruik van moderne technieken. Zijn zoon Nicolas en diens vrouw Olivia hebben in 2006 de leiding over het domein overgenomen, met behoud van dezelfde waarden. Zij maken elegante, fruitige wijnen met respect voor natuur en milieu en op een ambachtelijke manier met gebruikmaking van de moderne technieken waardoor hun wijnen van een uitstekende kwaliteit zijn. De wijngaarden liggen op de uitlopers van het Massief Centraal op kalkplateaus van 200 meterhoogte. Het gehucht Cailhol ligt in een vallei die d oorsneden wordt door de rivier de Cessière die door de hoogvlakte van de Haut-Minervois stroomt.

Roseum is een verfijnde blend van grenache noir en cinsault. In de neus elegant rood fruit van rijpe bosaardbeitjes en frambozen. In de mond zacht en romig met mooie frisse zuren.

Een héle prettige compagnon op een warme zonovergoten middag of als begeleider van kalfsvlees, salades met geitenkaas of een pan paëlla!

Domaine Cailhol Gautran ‘Roseum’

€ 12,50
Klik en bestel

Specificaties

Stijl Elegant, Sappig, Fruitrijk
Aroma's Aardbei, Framboos, Peer
Regio Frankrijk, Minervois
Druif grenache noir, cinsault
Agricultuur biologisch
Oogstjaar 2021

Domaine Cailhol Gautran ‘Roseum’ als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel 076 521 8125

Bio logo
Sluiten menu