Facebook
Wij gebruiken cookies. Akkoord

Strakke, frisse, en zuivere aanzet. In eerste instantie is het ook in de mond bescheidenheid troef, totdat de wijn tijd en zuurstof krijgt. Dan is er plots sprake van een smaakexplosie(tje) in de mond. Prachtige balans tussen zuren en vulling.

Perfect in combinatie met enkele fraaie Provençaalse gerechtjes. Denk aan een smeuïge tapenade, een brandade de morue of beignets van courgette.


De geschiedenis van de Provençaalse wijnbouw is de oudste van Frankrijk. Al in de zesde eeuw voor Christus introduceerden de Phoeniciërs de vitis vinifera in het gebied rond Marseille. Ook de Romeinen wisten de wijnen uit deze regio op waarde te schatten en spraken dan ook liefdevol over de lekkernijen in 'nostra provincia': het gebied dat we nu Provence noemen. Vandaag de dag zijn vooral de roséwijnen uit de Provence, die ruim viervijfde van de totale wijnproductie in de regio voor hun rekening nemen, populair. Daarnaast is rood in opkomst; witte Provence is nagenoeg aan het verdwijnen.

Domaine de la Croix is een schitterend bezit westelijk van Saint Tropez. Het telt 90 ha wijngaard die zich uitstrekken net ten zuiden van La Croix Valmer op het schiereiland van Saint Tropez. De bodem is vooral zand en gravel. De wijngaarden zijn beplant met vooral grenache, syrah en cinsault. Ondanks dat men hier meerdere wijnen maakt is de ‘Irresistible’ het paradepaardje. Deze verrukkelijke blend van grenache, mourvèdre, cinsault, syrah, cabernet sauvignon, tibouren en de witte druif rolle is ècht onweerstaanbaar. Tijdens de oogst worden de druiven streng geselecteerd en direct teruggekoeld zodat het fruit optimaal behouden blijft. Na een inweekperiode van een week vindt de fermentatie plaats in rvs tanks. Ook tijdens de rijping wordt géén hout gebruikt, waardoor het fruit zeer levendig en intens is.

Beschaafde, ingetogen neus. Hier geen rijke hoeveelheden rood zacht zomerfruit, maar juist delicaat gekruid en zelfs wat aards (terroir). Maar zelfs met gesloten ogen is het duidelijk dat we ons met de neus in een glas Provence-rosé bevinden! Teder, maar o zo uitnodigend.

Domaine de la Croix Irresistible Rosé Provence

€ 16,95
Klik en bestel

Specificaties

Stijl Elegant, Levendig, Zuiver
Aroma's Aardbei, Kers
Regio Frankrijk, Provence
Druif grenache, mourvèdre +
Agricultuur Biologisch
Oogstjaar 2021

Domaine de la Croix Irresistible Rosé Provence als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel 076 521 8125

Gerelateerde producten

Mip Collection Rose Magnum "Uitverkocht"

Frankrijk, Provence syrah, grenache, vermentino
€ 62,50

Ch. les Crostes Rose de Provence Magnum

Frankrijk, Provence cinsault, grenache +
€ 45,00

Whispering Angel Rose Magnum

Frankrijk, Provence grenache, rolle
€ 59,50

MIP Classic Domaine Sainte Lucie Rose 2022

Frankrijk, Provence cinsault, syrah, grenache
€ 15,95

Miraval Rosé Côtes de Provence

Frankrijk, Provence syrah, cinsault +
€ 22,95
Sluiten menu