Facebook
Wij gebruiken cookies. Akkoord

Het Domaine de Marchandise werd in de jaren 70 opgericht door de broers Pierre en Robert Chauvier. In die tijd namen ze het Domaine du Haut Blanvet over, een kleine wijngaard in het midden van een schilderachtig landschap in de buurt van het dorp Roquebrune sur Argens.

De 15 hectare wijngaarden waren wild en verwaarloosd en werden lange tijd slecht beheerd. Op kalk- en leemgronden werden ze uitgebreid herplant met wijnstokken om de bloemen- en fijngeurende wijnen te produceren van tibouren, mourvèdre, grenache en syrah.

Pierre en Robert wilden een speciale rosé vinifiëren, hielden het label opzettelijk eenvoudig, en de rosé werd gebotteld in een eenvoudige Bordeaux-fles. De wijn daarentegen moest eerlijk, verfijnd en klasse zijn. De passie van de broers omvat de zorg voor de wijngaarden, de vinificatie tot het bottelen aan toe. De rosé is een familiegeheim, gemaakt volgens strikte regels en doorgegeven door de grootmoeder. Vandaag wordt het wijnhuis gerund door Marine Chauvier, de dochter van Pierre. Hij gaf haar al zijn knowhow, zijn passie en wekte haar interesse in dit beroep. Wat overbleef was de filosofie van Pierre, zijn aanpak, zijn visie op wijn. Pierre heeft het Domaine de Marchandise gevormd, hij heeft er zijn universum van gemaakt, het is zijn streek, zijn verhaal en het verhaal gaat verder met Marine en haar familie, op naar de volgende generatie.

Domaine de Marchandise is een complexe blend van grenache (35%), syrah (25%), tibouren (15%), mourvèdre (10%), cinsault, rolle en carignan (15%). Mooi licht zalm van kleur zalm.Complex neus, citrus en exotisch fruit, met hints van kruiden en roos. De smaak is rijk en hebzuchtig. Het evolueert met tonen van wit fruit,lychee, met een aangename levendigheid. De afdronk is lang en vlezig met veel finesse.

Domaine de Marchandise Rose

€ 14,95
Klik en bestel

Specificaties

Stijl Elegant, Zuiver, Fruitrijk
Aroma's Aardbei, Kers, Specerijen
Regio Frankrijk, Provence
Druif syrah, tibouren, mourvèdre +
Agricultuur lutte raisonnee
Oogstjaar 2021

Domaine de Marchandise Rose als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel 076 521 8125

Gerelateerde producten

Ch. les Crostes Rose de Provence

Frankrijk, Provence cinsault, grenache +
€ 15,95

Chateau Sainte Roseline Magnum Cotes de Provence

Frankrijk, Provence cinsault, grenache, syrah
€ 47,50

Domaine Tempier Rose 2020 Bandol

Frankrijk, Provence mourvèdre, grenache, cinsault
€ 30,50

Whispering Angel Rose 3 liter

Frankrijk, Provence grenache, rolle
€ 149,00

Whispering Angel Rose Magnum

Frankrijk, Provence grenache, rolle
€ 59,50
Sluiten menu